MMessy Oscillators @ Klubvizija

MMessy Oscillators ozvučuju live performansom ‘fotokorporealni’ film Macula iz 2004. autorice Carole Arcega u subotu, 23. siječnja u sklopu filmskog programa laboratorija ”Kino Pleme”koji počinje u 20 sati u MM dvorani. Bend nastupa u sastavu Ana Horvat, Deborah Hustić i Layla Munitić.

projectorBolex Projector Ad Line Art – 1961

Program ‘Kina Pleme’ čine opsjednuti vizualni eksperimenti, nastali u DIY filmskoj produkciji. Filmove i Live Soundtrack (kontinuirani glazbeni program Kino Plemena) predstavlja Marko Milićević, jedan od osnivača beogradskog laboratorija.

Live Soundtrack u MM centar donosi zvučne improvizacije skupine glazbenika za kratke nijeme eksperimentalne filmove. Naglasak je na atmosferičnom ozvučavanju filmova, instrumentalnoj, elektronskoj i elektroakustičnoj glazbi, ambijentalnim dronovima i DIY instrumentima.

Za Live Soundtracka #12 izvođači su ‘’Old Soviet Dog Orchestra’’’ – redovni bend Live Soundtrack programa , a glazba koju izvode varira od ambijentalne elektroakustike, buke i “slobodnog“ folka do strukturiranih kolektivnih improvizacija.

Na nastupu u MM centru pridružit će im se MMessy Oscillators i Tin Dožić. MMessy Oscillators izvodi eksperimentalnu elektronsku glazbu, a nastao je kao ishod audio sekcije Radione i uglavnom koristi DIY elektronske instrumente poput teremina, oscilatora, DIY modularnih sintesajzera i efekata, gitarskih pedala, piezoelektričnih senzora, sistemskih instrumenata, Touch-Tonea, rabljenih elektronskih instrumenata, circuit-bent igračaka, hakiranih gadgeta, kompjuterskog trasha i slično.
Tin Dožić sudionik je raznih audiovizualnih projekata, za koje nerijetko i sam izrađuje glazbene instrumente.

Kino Pleme je nezavisni filmski laboratorij, nastao krajem 2013. u Beogradu s ciljem da okupi autore zainteresirane za analogne filmske tehnike. U okviru aktivnosti predstavljaju autore eksperimentalnih/underground filmova iz filmskih laboratorija i kino klubova te audio-vizualna događanja (izvođenje filmske glazbe uživo, glazbene i filmske improvizacije).

Podržavaju neakademske vizualne eksperimente te rad na S8 i 16, istovremeno u potrazi za izgubljenim filmskim draguljima iz prašnjavih arhiva i intimnih kolekcija filmskih amatera (u suradnji s lučonošama nove globalne analogne revolucije).

http://kinopleme.wix.com/kinopleme
www.radiona.org
https://www.facebook.com/MMessyOscillators
https://www.facebook.com/KinoPleme/?fref=ts

(Izvor: Klubvizija)