Radionica „DIY scenografija – Kako izgraditi filmski set”

Radionica DIY scenografija – Kako izgraditi filmski set pod vodstvom Marine Uzelac i Ivana Maka (Artoratorij) održava se u srijedu i četvrtak, 21. i 22. rujna 2022. od 17 do 20 sati u Radioni.

Daniel Agdad (c)

O radionici:  
Na radionici DIY scenografija – Kako izgraditi filmski set polaznici će prolaziti kroz nekoliko tehnika izrade scenografije za male filmske produkcije i animirane filmove. Cilj je polaznicima donijeti uvid u osnove likovnosti i fotografije filmske umjetnosti kako bi mogli u kućnom studiju stvarati kreativne vizuale kao scenografske elemente stvarajući dojam visoke produkcije.  

Prijave na radionicu do utorka, 20. rujna 2022. na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/T6YJ9MqgAyVRHQEi8
Radionica je besplatna.
Ciljna publika: od početnika do naprednih korisnika

O voditeljima:  
Marina Uzelac rođena je 1991. u Pančevu. Diplomirala je filmsku režiju na Akademiji Umetnosti u Beogradu 2016. Godine. Autorica je nekoliko kratkih nagrađivanih igranih filmova, od kojih se ističe film ‘Vozar’ Posljednjih godina posvetila se režiji glazbenih video-spotova koji variraju od igranih do spotova urađenih u stop motion tehnici. Surađivala s eminentnim regionalnim izvođačima poput Artan Lili, Koala Voice, Seine, Ljubičice, Nežni Dalibor, Žen, Klinika Denisa Kataneca i dr. 
Pored režije, važan dio njenog umjetničkog rada predstavlja fotografija. Pretežno se bavi koncertnom fotografijom, kao i različitim vizualnim materijalima za bendove, od promo fotografija do naslovnica albuma, dok drugi dio predstavlja eksperimentalna fotografija s 35mm slajdovima, koju je po prvi puta predstavila 2021. godine na samostalnoj izložbi “Sito i otisak” u Azimutu, Šibeniku i galeriji Artoratorij u Vrbovcu. 
Živi radi u Zagrebu. 
Web: https://www.instagram.com/marina_uzelac_/?hl=en

Ivan Mak, magistar edukacije likovnih umjetnosti, rođen je 1985. u Zagrebu. 2014. godine diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer kiparstvo javnom skulpturom „Portal“ i nastavnički smjer znanstvenim istraživanjem na temu „Školski prostor kao galerijski prostor“. 2013. godine primio je priznanje Akademije za svoj rad koji je uvršten u fundus Akademije. Od 2012. kroz suradnju sa udrugom Crtani Romani Šou vodi radionice stripa za djecu i godišnji natječaj „Mladi Lav“. 2015. godine započinje jednogodišnje stručno usavršavanje u zvanje odgajatelja u Domu učenika Antun Gustav Matoš gdje organizira i vodi brojne likovne i pedagoške radionice za djecu. Uz brojne likovne radionice za sve uzraste i dalje se bavi skulpturom i slikarstvom, nadogradnjom pedagoških pristupa i metodičkih vještina korištenih u svakodnevnom radu s djecom, te proučava povijest umjetnosti i suvremene teorije likovnosti i umjetnosti, kao i materijale i njihovu upotrebu. Od 2018. do 2020. radi kao voditelj likovnih radionica u galeriji Vivoda. Suosnivač je udruge Artoratorij i tajnik udruge. Honorarno se bavi scenografijom za stop animacije, manifestacije, te kazališnom i filmskom scenografijom. Trenutačno radi kao radni instruktor u Centru za rehabilitaciju Stančić.
Web: https://artoratorij.hr/

Radionica podržana od:
Društvo hrvatskih filmskih redatelja – DHFR // Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske // Grad Zagreb // Zaklada Kultura nova