Radionica Design thinking i sistemske inovacije na VUŠ-u

Radionica za mlade „Design thinking i sistemske inovacije u primjeni razvoja znanosti i tehnologije” održava se u utorak, 18. travnja 2023. od 13:00 sati na Veleučilištu u Šibeniku – VUŠ.

Photo by DeepMind on Unsplash

Radionica design thinkinga i sistemskih inovacija temelji se na recentnim metodologijama vezanoih za razvoj i provođenje inovacija u praksi. Polaznici radionice naučit će kako kroz cijeli spektar tehnika i alata osmisliti inovativni i znanstveni projekt koji je moguće realizirati. Naglasak radionice bit će na savladavanju prepreka s kojima se budući inovator može susresti pri radu te kako pravilnim pristupom osmisliti produkt čija je primjena moguća u praksi, kroz proces razvijanja početne ideje od
skice do finalnog produkta s propadajućim ekosustavom. U radu će se koristiti najnovije prakse spomenutih metoda koje je moguće primijeniti u ICT industriji, industriji obnovljivih izvora energije, medicine i visoke znanstvene tehnologije, društveno-humanističkim znanostima i dr. područjima koji spajaju kreativnost, znanost i inovacije.

O voditeljici radionice:
Deborah Hustić – edukatorica, PM i kreativna direktorica Radione – Zagreb
Makerspace-a. Bavi se nosivom tehnologijom (Textil{e}tronics.org) i zvukom (open source hardver, zvučne kutije i sintesajzeri) te razvojem edukacije provodeći STEAM koncept. Sudionica brojnih domaćih i međunarodnih festivala, izložbi i konferencija u domeni DIY / DIWO elektronike, novih medija, intermedijalnih i hibridnih umjetnosti te
interdisciplinarnih inovativnih praksi. Voditeljica niza radionica kreativne elektronike, eTekstila, design thinkinga, sistemskih inovacija i gamifikacijskih metoda za djecu, mlade i odrasle. Sudjeluje u nizu međunarodnih i domaćih projekata i odbora vezanih uz razvoj kreativne edukacije, socijalne inkluzije, građenja zajednica, osnivanja kreativnih prostora, koheziju mladih, građansku znanost te povezivanju IT sektora s GLAM sektorom.
https://linktr.ee/deborahhustic

////////////////////////////////////////////////////////

Projekt “STEM za održivu budućnost” zajednički je projekt ODRAZ-a, Udruge za razvoj “uradi-sam” kulture – Radiona”, Tehničkog učilišta u Zagrebu i Veleučilišta u Šibeniku. Svrha projekta je izgradnja kapaciteta predstavnika organizacija civilnog društva (OCD-a), studenata i drugih zainteresiranih mladih korištenjem suvremenih edukativnih metoda u područjima STEM-a, STEAM-a, održivog razvoja, kritičkog i kreativnog razmišljanja i dr. U fokusu su inovacije koje se koriste za nadahnuće studenata / mladih na zajednički rad s ciljem stvaranja novih proizvoda i poslovnih okruženja koji se temelje na digitalnim i kreativnim kompetencijama. 

Projekt  je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.