Radionica borbenih robota

Radionica izrade robota namijenjenih robotskim borbama pod vodstvom Vedrana Relje održava se u nedjelju, 21. lipnja od 15 do 20 sati, i utorak, 23. lipnja od 18 sati u Radioninom labu na adresi Nova cesta 186.

Foto: Labman Automation (c)


Radionica Borbeni roboti bavi se ne baš tipičnim robotičkim i elektro kreacijama inspiriranih svime iz naše okoline i povijesti – od dinosaura preko noirea sve do apsurdnosti. Polaznici će sudjelovati u stvaranju hibridnih robota i pokretnih elektro stvorenja s ciljem savladavanja osnova robotike ne bježeći pri tome od geekovskog humora i šarmatne nespretnosti DIY robotike. Nastali roboti u sebi će imati kompleksniju elektroniku i tijela izrađena od recikliranih dijelova, čime želimo naglasiti potrebu za ponovnom upotrebom pojedinih dijelova bez potrebe da stvaramo besmisleni elektronički otpad. 

Radionica Borbeni roboti početak je novog ciklusa kultnih underground događanja održavanih sredinom 2000-tih u Zaprešiću pod nazivom Borbe robotainicijalnog osnivača Vedrana Relje, o čemu ćemo vas detaljnije informirati tijekom idućih mjeseci.

O voditelju:
Vedran Relja bavi se robotičkim inovacijama te izrađuje tehnička rješenja i umjetničke instalacije za mnoge dizajnere i umjetnike, dijelove kazališne scenografije i rekvizite, dijelove za potrebe tuninga i stylinga automobila, custom elemenata namještaja i pomagala za osobe s posebnim potrebama. Do sada nagrađen s bezbrojnim priznanjima u području tehnološkog razvitka i inovacija u inozemstvu i Hrvatskoj.
Web: https://craftomoto.com/

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do četvrtka, 18. lipnja točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Radionica je besplatna.

Maksimalan broj polaznika je 10 uz mogućnost podjele na dvije radionice u ovisnosti o situaciji s korona virusom Covid-19 u Republici Hrvatskoj.

Polaznike molimo da sa sobom obavezno ponesu zaštitne maske, dok su dezinfekcijska sredstva osigurana u Radioni.