Radionica ‘3D printana foto-kamera’

Radionica pod vodstvom Marija Pavlića pod nazivom ‘3D printana foto-kamera’  održat će se u subotu i nedjelju, 10. i 11. veljače u Radioni.

Foto: Lux (cc)

O radionici:
Radionica ‘3D printana foto-kamera’ bavit će se osmišljavanjem dizajna pinhole kamere srednjeg formata – 120mm s punom funkcionalnošću uz minimalna upotreba kupovnih dijelova kao ciljem radionice te će polaznici naučiti kako dizajnirati kameru u u 3D programu, te nakon toga krenuti u fazu savladavanja 3D printera, kalibriranja i debugiranja i printanja kamere. Nakon toga ugrađivati će se dijelovi za analognu i kameru u 3D printano kućište i testirati njena funkcionalnost.

O voditelju radionice:
Mario Pavlić – elektroničar po struci, radi godinama kao razvojni tehničar informatičkih sustava. Bavi se podjednako uspješno hardverom i softverom, specijalizacija u područjima PIC mikrokontrolera (Microchip), igraćih naprava, senzora pokreta, holograma, CNC uređaja i 3D printera. Do sada sudjelovao na izložbama Radione Gaming Playground, Electro_Baroque, Jezgrene membrane, Science Fiction – New Parallel Worlds, Re-Making / Re-Making History: Atomi, zvjezdane prašine i bitovi, Zvučne geometrije, Fly Me To The Moon, Osijek Maker Faire, Ljubljana Maker Faire i dr. Član je Udruge za razvoj „uradi-sam“ kulture – Radiona / Zagreb Makerspace, gdje je osim na naprednoj elektronici, angažiran i kao tehnički voditelj grupe za 3D printere / CNC uređaje. Izradio hologram Marije Jurić Zagorke za istoimeni muzej koji je do sada predstavljen na brojnim festivalima i sajmovima. Voditelj niza uspješnih radionica vezanih za 3D printanje i tehnike jetkanjem.

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do 8. veljače točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 10.

Raspored:
10.01.2018 od 14h do 20h
11.01.2018 od 15h do 20h

Ciljana publika su zainteresirane osobe svih dobi i profesija. Kotizacija je za članove Radione i nezaposlene (na burzi nezaposlenih) besplatna; za sve ostale: 100 kuna.

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘3D printana kamera’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice

 

Nakon uspješne radionice, fotograf Ratko Bokan poslao nam je svoje crno/bijele fotografije nastale 3D kamerom printanom na radionici.

Pogledajte kako izgledaju!