Radiona Repair Café: Užareni kondenzator

Radiona Repair Café večer pod nazivom Užareni kondenzator održava se u utorak, 26. travnja 2022. od 19 sati na dalje. Proljeće je već debelo na vratima i vrijeme je za provjere svih starih, smrdljivih i užarenih kondenzatora u vašim retro i vintage uređajima. S proljećem naravno dolaze novi miomirisi, ne dozvolite si da vam stari kondić stvara neugodu.

Program Radiona Repair Café odvija se jednom mjesečno prema dogovoru između članova zajednice našeg laba te je otvorena za javnost za sve padobrance.

Donesite sa sobom walkman koji ste davno dobili od ujaka iz Njemačke, starinsku lampu koja više ne radi, a baš bi je sad smjestili u neki čošak, električnu četkicu za zube koju nemate srca baciti, ali vam je preneugodno nekoga pitati za popravak, gramofon koji ste nedavno pronašli pri čišćenju tavana kod vaših roditelja ili malu ručnu gaming konzolu u kojoj se jednom razlila baterija, a ne želite ju ‘pokloniti dalje’ jer vas podsjeća na ljeto kad ste se prvi puta zaljubili, a još manje petlje imate otvoriti ju na samo u svojoj sobi.

Ako se još uvijek bojite elektronike i treba vam malo ohrabrivanja donesite sa sobom potrgani komad nakita, sluške ili komad tekstila koji bi prekrajali iz nečega u nešto (imamo i super šivaču mašinu), pa ćemo uz kavu/čaj/kekse/… popravljati i to te vas možda nagovoriti da se bacite u ‘našu’ struju na idućem Repair Café-u.

Napomena: Ovo nije večer servisiranja, već večer ohrabrivanja da otvorite svoj uređaj pred svima nama i iznesete svoj problem. Nakon toga krećemo u zajedničku dijagnostiku i kroz opušteno druženje, stvari ili popravljamo, ili dijelom popravimo ili u potpunosti rastavimo. Don’t Panic!
U svakom slučaju, program potiče znatiželju i istraživanje svijeta elektronike.

VAŽNO: Ako ste šmrkavi i mislite da vas lovi prehlada, sjetite se da Covid-19 još nije završio

Prijave: https://forms.gle/CVbWbTjfoBAaDf7d9