Radiona Repair Café: Pazi ovo, nije za baciti!

Radiona Repair Café večer pod nazivom Pazi ovo, nije za baciti! održava se u utorak, 17. svibnja 2022. od 19 sati na dalje. Imate proljetno čišćenje i opet ste se na kraju eliminacijske balade našli s punom kutijom ili vrećicom stvari i uređaja koje ne želite iz nekog razloga baciti, a treba ih popraviti, pokrpati ili jednostavno rastaviti?! OK, skroz kužimo, niste sami, ‘pokupite svoje prnje’ i dođite do nas na Radiona Repair Café da spasimo zajedno što se spasiti da. Ako nešto i ne spasimo, recikliramo kreativno.

Program Radiona Repair Café odvija se jednom mjesečno prema dogovoru između članova zajednice našeg laba te je otvorena za javnost za sve padobrance.

Dofurajte tetin stari radio iz kuhinje, kazetofon iz 80-tih ili robota na baterije, a OK je i ako pokušate popraviti skupi brijaći aparat ili depilator kojem je evo baš sad istekla garancija. Krama svih vrsta od električnih uređaja preko nakita i tekstila do dječjih kolica, stare vintage stolice ili plišanog mede podrapanog srca mogu doći na red za ozbiljnu reparaturu, botoxiranje ili da im damo novi život u nekim drugim oblicima.

Ako se još uvijek bojite elektronike i treba vam malo ohrabrivanja donesite sa sobom potrgani komad nakita, sluške ili komad tekstila koji bi prekrajali iz nečega u nešto (imamo i super šivaču mašinu), pa ćemo uz kavu/čaj/kekse/… popravljati i to te vas možda nagovoriti da se bacite u ‘našu’ struju na idućem Repair Café-u.

Napomena: Ovo nije večer servisiranja, već večer ohrabrivanja da otvorite svoj uređaj pred svima nama i iznesete svoj problem. Nakon toga krećemo u zajedničku dijagnostiku i kroz opušteno druženje, stvari ili popravljamo, ili dijelom popravimo ili u potpunosti rastavimo. Don’t Panic!
U svakom slučaju, program potiče znatiželju i istraživanje svijeta elektronike.

Prijavite se na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/yoUZkSfskpSSJhnz7

VAŽNO: Ako ste šmrkavi i mislite da vas lovi prehlada, sjetite se da Covid-19 još nije završio.