Radiona.org @ KLFM

Radiona.org gostuje u sklopu cjelodnevnog programa pod nazivom ‘Radio dan i noć’ u petak, 20. studenog 2015. godine u Splitu kao dio KLFM programa radionicom Synthomir Damira Prizmića i Igora Brkića, te koncertom grupe MMessy Oscillators za koju nastupaju Deborah Hustić, Layla Munitić, Boris Vidošević i Igor Petrović.

klfm

Synthomir sintesajzer zamišljen je kao DIY komplet za slaganje, nastao u sklopu aktivnosti “Radione – Udruge za razvoj ‘uradi­ sam’ kulture”. Radionica se organizira u suradnji s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija, Umjetničke akademije (kroz aktivnosti na platformi “Interakcije”), a održava se u prostorijama Akademije na Gripama.

Broj sudionika je limitiran tehničkim uvjetima, na radionici će sudjelovati studenti Odsjeka, KLFM suradnici, a nekoliko mjesta je otvoreno za zainteresiranu javnost (za sudjelovanje nije potrebno glazbeno ili elektroničko predznanje). Voditelji radionice su Damir Prizmić i Igor Brkić iz udruge Radiona, a planirano trajanje je od 12 do 18 sati. Zainteresirani sudionici i sudionice se mogu javiti na mail interakcije@umas.hr do nedjelje 15. studenog (poslati dvije do tri rečenice o sebi i dvije do tri rečenice motivacije).

U sklopu “Radio dan i noć” aktivnosti, radionice i suradnje s Radionom isti dan je planiran i nastup eksperimentalnog elektroničkog kolektiva “MMessy Oscillators” koji će u interakciji s publikom predstaviti niz DIY elektroničkih glazbenih instrumenata. Nastup će se održati u Domu Mladih (Beton kino) u predvečenjim satima. Kao najava nastupa planiran je razgovor s gostima o temama suvremene produkcije i distribucije glazbe.

Više o Synthomiru na: http://www.kontejner.org/en/project/deviceart-5015/workshops/radionaorg-hr-synthomir-2014.
Više o Oscillatorima: https://radiona.org/activities/mmessy-oscillators/
Više o Radioni: https://radiona.org.
Više o DVK Interakcijama: http://dvk.com.hr/interakcije.

(Izvor: KLFM)