Radiona @ Karlovac Dance Festival 2021.

Radiona.org sudjeluje u programu ovogodišnjeg Karlovac Dance Festivala 2021. – KDF 011 zvučnom instalacijom u javnom prostoru Mondrianovi zvuci autorica Ane Horvat, Deborah Hustić i Paule Bučar. Instalacija će biti postavljena u nedjelju, 29. kolovoza 2021. od 11:00 do 21:00 sat u Vrbanićevom perivoju.

Mondrianovi zvuci igriva je instalacija koja potiče posjetitelje na samostalnu ili kolektivnu igru zvukom, a postavit će se u javnom prostoru Vrbanićeva perivoja te će građani stajanjem ili skakanjem po raznobojnim površinama stvarati elektronički zvuk koji autorice moduliraju i patchiraju kroz multiprocesore, sintesajzere i elektroakustičke objekte. Mondrianovi zvuci žele potaknuti građane na participaciju, zajedničku igru zvukom i stvaranje zajedničkog zvučnog iskustva.

Karlovac Dance Festival (KDF 011) ove se godine organizira jedanaesti put. Ljetno izdanje odvijat će se od 26. do 31. kolovoza na brojnim karlovačkim eksterijerima i u prostoru Ateljea suvremenog plesa, a obuhvatit će gostujuća događanja, vlastite izvedbene produkcije te rezidencijski i radionički program kojima će se karlovačkoj publici predstaviti domaći umjetnici, ansambli i kolektivi.

Više o festivalu: https://freedance.hr/blog/2021/08/04/kdf-011-ljetna-edicija/