Predavanje/radionica STEM za održivu budućnost

Predavanje i radionica pod nazivom „STEM za održivu budućnost” pod vodstvom Deborah Hustić održava se u utorak, 9. svibnja 2023. u u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb – ŠPUD .

Predavanje i radionica STEM za održivu budućnost bavit će se elementima maker kulture u simbiozi s različitim znanostvenim praksama. Također, predstavit ćemo istoimeni projekt i njegove aktivnosti kroz praktične vježbe za razvijanje projekata, inicijativa i ideja.

Radionica će uključivati i praktičan dio vezan uz demonstraciju open source hardvera te se sastoji od kombinacije gamifikacije i sistemskog promišljanja projekata.

O voditeljici radionice:
Deborah Hustić – edukatorica, PM i kreativna direktorica Radione – Zagreb
Makerspace-a. Bavi se nosivom tehnologijom (Textil{e}tronics.org) i zvukom (open source hardver, zvučne kutije i sintesajzeri) te razvojem edukacije provodeći STEAM koncept. Sudionica brojnih domaćih i međunarodnih festivala, izložbi i konferencija u domeni DIY / DIWO elektronike, novih medija, intermedijalnih i hibridnih umjetnosti te
interdisciplinarnih inovativnih praksi. Voditeljica niza radionica kreativne elektronike, eTekstila, design thinkinga, sistemskih inovacija i gamifikacijskih metoda za djecu, mlade i odrasle. Sudjeluje u nizu međunarodnih i domaćih projekata i odbora vezanih uz razvoj kreativne edukacije, socijalne inkluzije, građenja zajednica, osnivanja kreativnih prostora, koheziju mladih, građansku znanost te povezivanju IT sektora s GLAM sektorom.
https://linktr.ee/deborahhustic

////////////////////////////////////////////////

Projekt  je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projekt “STEM za održivu budućnost” zajednički je projekt ODRAZ-a, Udruge za razvoj “uradi-sam” kulture – Radiona”, Tehničkog učilišta u Zagrebu i Veleučilišta u Šibeniku. Svrha projekta je izgradnja kapaciteta predstavnika organizacija civilnog društva (OCD-a), studenata i drugih zainteresiranih mladih korištenjem suvremenih edukativnih metoda u područjima STEM-a, STEAM-a, održivog razvoja, kritičkog i kreativnog razmišljanja i dr. U fokusu su inovacije koje se koriste za nadahnuće studenata / mladih na zajednički rad s ciljem stvaranja novih proizvoda i poslovnih okruženja koji se temelje na digitalnim i kreativnim kompetencijama. 

Projekt  je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.