Nadogradite svoj 3D printer – Fabrikator V2

Radionica pod nazivom ‘Nadogradite svoj 3D printer – Fabrikator V2’ pod vodstvom Davora Jadrijevića održat će se u subotu, 13. siječnja s početkom u 15 sati u Radioninom labu na adresi Kruge 48.

O radionici:
Fabrikator V2 mini je privlačan poluproizvod koji je svojom aluminijskom konstrukcijom i kvalitetnim ispisom dvanaest članova laba i osobe koje prate našu Facebook stranicu dovelo je u napast bezočne nabave u vrtlogu shopping groznice prije kraja 2017. godine.

Dan poslije postalo je jasno da je na novom firmware-u usb-serial jednako upotrebljiv kao i originalni nosač role, a da Z-os ima “lufta”. Jedina dobra novost su stolovi, malo ravniji i sa jačim grijačem.

Kad se izvadi iz kutije, printer je tek toliko upotrebljiv da sam sebi isprinta novi nosač role, Z-podizač i automatsku Z-probu tako da pomoću EMARD Z-levelera može proizvesti savršeni print pri brzini od 60 mm/s i debljini sloja 0.2 mm.

O voditelju radionice:
Davor Jadrijević Emard, dipl. ing. elektrotehnike i mr. sci. fizike, bavi se egzotičnom tehnologijom i prati DIY (uradi-sam) projekte kojima se prenamjenjuju uređaji iz svijeta standardne tehnologije zato da bi domišljatošću mogli poslužiti u neke druge, nove svrhe. Unatrag nekoliko godina bavi se Teslinim bežičnim prijenosom energije, koji je više puta izveo ili predstavio u javnosti pred inozemnom i domaćom publikom na događanjima poput: 26th Chaos Communication Congress (26C3), Berlin (http://vimeo.com/8469353); PechaKucha Night Zagreb vol. 6; Eurocon / Sferakon, Zagreb; Istrakon, Pazin; Liburnicon, Opatija, Device_art, itd. Voditelj niza radionica, izlaže i djeluje u okviru Radioninog umjetničkog i edukativnog programa.

Vrijeme radionice: 16-20h, po potrebi duže.

Prijaviti se možete na e mail radiona.org@gmail.com. do 12. siječnja točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 12

Ciljana publika su ljudi svih dobi i profesija. Kotizacija je za članove Radione i nezaposlene besplatna; za sve ostale: 50 kuna.

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘Nadogradite svoj 3D printer’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice