Radionica ‘Elektro-mehanički labirint’, 2

Radionica Damira Prizmića “Elektro-mehanički labirint” održat će se u Radioninom labu u subotu i nedjelju, 20. i 21. siječnja 2018. u Radioninom labu na adresi Kruge 48.

Radionica Damira Prizmića “Elektro-mehanički labirint” bavi se dizajnom i izradom modularnog elektro-mehaničkog labirinta ili igre. Koristeći drvo, plastiku, 3D printane i prefabricirane elemente te različite elektronske komponente, kreirat ćemo interaktivni objekt. Primjenjivati ćemo osnovne zakone fizike i mehanike te se upoznati s radom pojedinih elektronskih komponenti, poput senzora, motora i sl. koje ćemo koristi kako bi interakciju učinili zanimljivijom.

U uvodnom dijelu bit će predstavljeni različiti primjeri labirinata i kinetičkih igara te koncept našeg modularnog elektro-mehaničkog labirinta. Ovisno o interesima i predznanjima sudionika, osmisliti ćemo različite funkcije i načine rada pojedinačnih modula (mehanički, elektronički, aktivni, pasivni…), uzimajući u obzir osnovna pravila kako bi oni bili međusobno kompatibilni. Drugi dan radionice moduli će se dorađivati, testirati i spajati, te će ukoliko smo bili uspješni, objekt profunkcionirati kao cjelina. Rad će biti izložen na jednoj od budućih Radioninih izložbi.

Nakon uspješno održane radionice u prosincu 2017. i velikog interesa polaznika, Radionin lab tada je odlučio da će radionica biti ponovljena i u siječnju ove godine.

BIO
Damir Prizmić je freelance dizajner. Djeluje kroz širi spektar disciplina, neke od kojih su dizajn vizualnih komunikacija, dizajn izložbi i interakcija, dizajn produkata, koncepata i alata. Često surađuje s drugim ljudima ispreplićući discipline i otkrivajući nova područja istraživanja i rada. Aktivan je na području edukacije te na promicanju open source kulture. Suosnivač je i dopredsjednik Radione – Makerspace-a, udruge za razvoj DIY kulture temeljene na povezivanju umjetnosti, znanosti i tehnologije te član Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Vodio je više radionica za djecu i odrasle.

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do 18. siječnja točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 10. Radionica će trajato od 15 do 20 sati oba dana.

Ciljana publika su zainteresirane osobe svih dobi i profesija. Kotizacija je za članove Radione i nezaposlene (na burzi nezaposlenih) besplatna; za sve ostale: 100 kuna.

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘Elektro-mehanički labirint’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice