Ljudmila – Ljubljana Digital Media Lab @ I’MM_!

Umjetnici Žiga Kranjec, Igor Križanovskij i Urban Belina predstavljaju svog robota  Δ Lacanoid u sklopu  i programa Ljudmila – Ljubljana Digital Media Lab @ I’MM_ u Zagrebu, u subotu, 18. svibnja s početkom u 20 sati, u Klubu SC, dok će kao dio istog programa u 21:30 sati nastupiti Theremidi Orchestra zajedno s I’MM_-ovim gostom Karl Heinz Jeronom izvodeći performans (Z)voćni mix. Nakon njihove izvedbe na scenu stupa matični I’MM_ bend MMessy Oscillators uslijed čega će svi izvođači te večeri nastupiti u zajedničkom  elektroničkom impro performansu, dugonajavljivanom sound battlefield-u između dva laba.

lacanoid

Δ Lacanoid by Žiga Kranjec, Igor Križanovskij i Urban Belina (cc)

Δ Lacanoid – robot, umjetna inteligencija, ideja samodostatnog i poetičnog entiteta. Δ Lacanoid je stroj za učenje, njegova prisutnost je sada i ovdje, jednako tako i na mreži. Upravo ta prisutnost u prostornoj temporalnosti djeluje poput zrcalnog  objekta spajanja tehnoloških artefakata. Robot koji postoji u strukturnom spajanju s okolinom i njenom aktivnošću primajući istovremeno informacije kroz senzore i stvarajući time odgovarajuće algoritme. Δ Lacanoid robot sklon je analizi, te stalno koristi svoju prisutnost u prostoru za sakupljanje podataka. . Δ Lacanoid primjećuje. On uči. Djeluje kao punopravni član mreže, kao glavno računalo.
Autori: Žiga Kranjec, Igor Križanovskij i Urban Belina
http://wiki.ljudmila.org/%E2%96%B3_Lacanoid

Theremidi Orchestra & Karl Heinz Jeron ujedinit će snage i impovizirati s voćnim zvukovima u performansu (Z)voćni mix. Uberi svoje voće i napravi malo buke.

Članovi Theremidi Orchestra: Ida Hiršenfelder, Dare Pejić, Tina Dolinšek, Robertina Šebjanič, Saša Spačal, Dušan Zidar, Ian Soroka, Luka Frelih, Simon Bergoč, Žiga Kranjec i Igor Križanovskij

theremidi

Theremidi Orchestra (cc)

Theremidi Orchestra (TO) želi učiti kako raditi DIY gadgete, pomicati granice elektroničkih sučelja i tome pripadajućeg imaginarija. Radijske frekvencije nalaze se okolo nas, i ponekad se ovom orkestru posreći i ulovi neki tračak tih silnica. TO su apsolutno fascinirani razvojem najnovijih gadgeta, posebno onih čija je prvotna namjera bila nešto sasvim drugo, ali u rukama kreativaca oni postaju moćni alat za stvaranje zvukova. TO koriste različite materijale, elektroničke komponente i strujne krugove za stvaranje zvukova. Do sada su nastupili na nekoliko festivala u Sloveniji, Hrvatskoj i Austriji: LiWoLi u Linzu, Slobodni festival u Murskom Sredušću, Rdeče Zore i CoFest u Ljubljani. Theremidi Orchestra također ima žensku sekciju svog  benda. Njihov début dupli EP 4011 objavljen je za Trivia records u ožujku, 2013.
http://wiki.ljudmila.org/Theremidi_Orchestra