Electro // Biohack Friendly

Radionina izložba Electro // Biohack Friendly otvara se u Galeriji Razvid, POU Zaprešić u petak 31.8. s početkom u 20h.

Ako ne znate kako, promatrajte pojave prirode, ona će vam dati jasne odgovore i inspiraciju.
(Nikola Tesla)

Dizajn: Paula Bučar (c)

Izložba Electro // Biohack Friendly predstavlja presjek radova koji su u višegodišnjoj intermedijalnoj produkcije Radionina laba našli svoje polje djelovanja kroz simbiozu umjetnosti, znanosti i tehnologije.

Na kolaborativnim izvedbenim projektima, grupnim izložbe i edukacijama tijekom posljednjih osam godina, članovi Laba bavili su se elektroničkim i biološkim konceptima na više načina – kroz auditivne podražaje, bio-kemijske reakcije, svjetlosne instalacije, igrače naprave i primjenu jednostavne ili low-tech elektronike. Izložba donosi viđenje umjetnika i makera te otkriva na koji način oni vide kreativne mašine, elektroničke DIY gadgete i interaktivne instalacije.

Sound art, BioArt, device_art i interaktivne instalacije ovdje obitavaju u ekvilibriju koji nastaje kao rezultat zajedničkog rada makera i umjetnika. Izložba će predstaviti recentna DIY (Do-It-Yourself) i DIWO (Do-It-With-Others) kretanja, kao i STEAM (Science, Tehnology, Engineering, Art, Math) pristupe.

Znanstvenici, hakeri i umjetnici u zajedničkim procesima kreiraju nove mogućnosti i značenja transdisciplinarnosti, te stvaraju nove horizonte intermedijalnih praksi aktivno istražujući medij svog izražavanja, pri čemu se ne zaboravljaju igrati. U toj igri publika je pozvana na interakciju i s radovima i s autorima, kojima je želja s drugima podijeliti ono što su otkrili istražujući kako mašine zapravo dišu.
Svaki se elektronički uređaj sastoji od svojih „organa“ – elektroničkih komponenti i programskog koda, bez kojih ne može funkcionirati; oni čine upravo tijelo i um mašine. Svjetlo, pokret, vibracija i dodir sudjeluju u stvaranju zvuka i kroz interakciju mašine i čovjeka omogućuju iskustvo oživljenih strojeva.

Izlažu: Igor Brkić, Paula Bučar, Ana Horvat, Deborah Hustić, Ivan Jovanović, Goran
Mahovlić, Davor Jadrijević, Mario Pavlić, Damir Prizmić
Gost: Mitch Altman
Kustosica: Deborah Hustić
Lektorica: Vesna Zednik
Dizajn: Paula Bučar
Za izdavača: Pučko učilište Zaprešić / Galerija Razvid

Otvorenje: 20h, petak, 31.08.2018.
Trajanje izložbe: 31.8.-12.9.2018.

Radno vrijeme tijekom izložbe:
Sub 9-14h
Pon-pet 9-20h

Za izdavača: Pučko otvoreno učilište Zaprešić / Galerija Razvid
Organizator: Pučko otvoreno učilište Zaprešić
Partner: Radiona.org
Podržali: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Zagrebačka županija