Eco Throne radionica

Radionica Eco Throne održat će se u subotu 6. srpnja od 15 do 20 sati pod vodstvom Radionina stručnog tima elektroničara koji će se baviti senzorskom tehnikom i električnim prototipom uređaja koji u zamjenu za plastičnu bocu treba otvarati vrata. Radionica je besplatna.

Foto: Eco Throne tim (c)

Projekt Eco Throne društveno je inovacijski projekt koji se bavi rješavanjem plastičnog otpada, radi se o samokompostirajućem toaletu koji ide na Jadranske plaže gdje nema infrastrukture, a smeće dolazi iz mora. Cilj je projekta postaviti toalet i svlačionicu koje slučajni prolaznik može koristiti samo ako ubaci plastiku u za to predviđenu posudu i tada mu se otvaraju vrata. Autori projekta su:
Klara Šimunovic, Iva Peručić, Matko Šišak, Toma Budanko.
Mentorica: Tamara Puhovski.
Detaljnije o projektu: http://festival.mikser.rs/participant/eco-throne-klara-simunovic-iva-perucic-matko-sisak-toma-budanko-croatia-2/

Eco Throne je jedan od nagrađenih projekata u sklopu bootcamp natječaja Adriatic Plastic Challenge održanog prošle godine u organizaciji Terra Huba. Adriatic Plastic Challenge natječaj dio je inicijative koju je pokrenula udruga Terra Hub s ciljem podizanja svijesti o problemu plastičnog zagađenja mora i oceana te povezivanja različitih sektora i aktera koji sudjeluju u životnom ciklusu plastike kako bi zajedno radili na inovativnim rješenjima problema koji nam je svima zajednički.

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do 5. srpnja točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 8.