DJ radionica w/ Babilonska: Uvod u DJ-ing

RADIONICA JE POPUNJENA! HVALA NA RAZUMIJEVANJU! U srijedu i četvrtak, 21. i 22. lipnja 2023. od 18 do 21h u Radioni će se održati DJ radionica fokusirana na tehničke i kreativne aspekte DJ-inga pod vodstvom Nine Maštruko aka DJ Babilonska.

Foto: DJ Babilonska (c)

Radionica pokriva područja korištenja digitalne opreme (primarno laptopa i kontrolera), tehnike miksanja i pronalaženje vlastitog stila. Radionica će se orijentirati na digitalnu opremu za DJ-ing, odnosno na kombinaciju laptopa i kontrolera zbog njihove dostupnosti i lakoće korištenja za početnike.

Prvi dan predviđen je za uvod u tehničke strane miksanja. Uz kratki povijesni i teorijski uvod, demonstrirat će se spajanje i korištenje DJ opreme te tehnike miksanja. Svi će polaznici imati priliku okušati se i sami na opremi. Zatim će se pričati o kreativnim aspektima DJ-inga (selekcija, strukturiranje seta/miksa, stilovi i igra s tehnikama miksanja) i bolje upoznati želje i perspektive polaznika. Proći se i praktične pripreme za DJ set na digitalnoj opremi (analiza i priprema traka u Rekordboxu i Traktoru).

Foto: Panagiotis Falcos on Unsplash (cc)

Drugi dan polaznici mogu primjeniti naučeno i donositi vlastite kreativne odluke s glazbom koju vole. Polaznici će dobiti priliku da s vlastitim izborom muzike isprobaju opremu, razne tehnike prijelaza i uhodaju se u korištenje DJ opreme i kreiranje kraćih glazbenih cjelina kako bi krenuli
na put prema otkrivanju vlastitog stila.

RADIONICA JE POPUNJENA! HVALA NA RAZUMIJEVANJU! Prijaviti se možete do 20. lipnja 2023. točno u podne preko sljedeće poveznice: https://forms.gle/Y8mxdnFAdfiCZhig9
Radionica je besplatna, intergeneracijska i nije potrebno nikakvo predznanje.

Foto: DJ Babilonska (c)

O voditeljici radionice:
Nina Maštruko pod imenom Babilonska vrti elektroniku zaigrane produkcije iz šire sfere bass glazbe. Od 2011. učila je zanat kao članica Disko sekcije KSET-a, a kasnije i sama postala mentor mladim KSET-ovim DJ-ima. Uz to je održala nekoliko DJ radionica u Zadru. Osim 50-ak slušaonica i koncerata koje ima iza sebe, organizatorica je i ZEZ Festivala koji se bavi eksperimentalnom glazbom i sound artom. Proteklih 10 godina redovito DJ-ira stilski različitu glazbu u klubovima i festivalima, a krajem 2021. nastupila je na prvom hrvatskom Boiler Room eventu.
Web: https://soundcloud.com/wingsforshtuka-1/sets/rastem

Radionica podržana od:
Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske // Grad Zagreb //
// Zaklada Kultura nova