Vedran Relja: Robotika Noir

Radionica Robotika Noir pod vodstvom Vedrana Relje održat će se 20. i 21. lipnja u Radioninom labu, Kruge 48/2. Robotika Noir radionica je na kojoj će polaznici izrađivati robotička bića koja će biti inspirirana povijesnim periodom i kulturom nazvanom Noir, te će se u elektronički kontekst utkati motivi iz Noir kinematografije.

retro-robots-design-quirks-before-bots-were-realFoto: preuzeto s Trendhunter (cc)

Voditelj i polaznici tako će novim hibridnim elektroničkim bićima udahnuti ‘tamne strane’ ovog povijesnog perioda pokušavajući interpolirati zagonetnost, oniričnost i melodramatičnost u tehnologiju, ne izbjegavajući pri tome romantiziranost ili humor.

Radionica je podjednako namijenjena početnicima i naprednim polaznicima, te će svakoj grupi biti podijeljeni zadaci prema interesima.

Vedran Relja bavi se robotičkim inovacijama, te izrađuje tehnička rješenja i umjetničke instalacije za mnoge dizajnere i umjetnike, dijelove kazališne scenografije i rekvizite, dijelove za potrebe tuninga i styinga automobila, custom elemenata namještaja i pomagala za osobe s posebnim potrebama. Do sada nagrađen s bezbrojnim priznanjima u području tehnološkog razvitka i inovacija u inozemstvu i Hrvatskoj.
Web: http://www.squid-technology.com/squid-technology/

Datum:. 20. i 21. lipnja 2015., od 12 do 18 sati.
Broj polaznika: 12 max
Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, biolozi, dizajneri, arhitekti, programeri, DIY entuzijasti, glazbenici, ljudi svih dobi i profesija.

Prijaviti se možete na e mail radiona.org@gmail.com. do 16. lipnja točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 12.

Kotizacija: 100 kn članovi Radione, nezaposleni, učenici, srednjoškolci, studenti, umirovljenici / 150 kn zaposleni

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘Robotika Noir’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice