Radionica ‘Kompleksni leteći elektronički objekti’

Radionica ‘Kompleksni leteći elektronički objekti – zračni performans’ Uroša Todorovića Mikšaja i Damira Prizmića održat će se 27. lipnja u Radioninom labu na Krugama 48/2, te 28. lipnja u dvorani Pogon Jedinstvo. Radionica će završiti lasersko-letećim performansom Dronosfera u nedjelju, 28. lipnja s početkom u 19 sati. Za zvuk Dronosfere zaduženi su MMessy Oscillators.

leteci-objektiFoto: flyingmachinearena.org/sparked (c)

Radionica je organizirana u sklopu Radioninog  godišnjeg programa pod nazivom Nove elektroničke koncepcije.

Radionica inženjera Uroša Todorovića Mikšaja i dizajnera Damira Prizmića bavit će se kompleksnim letećim objektima – sve prisutnijom svakodnevnom uporabom dronova s ciljem njihove primjene u umjetničkim instalacijama i javnim intervencijama. Uz osnove aeronautike i fizike, polaznici radionice će sudjelovati u postavljanju zadataka letećim objektima, te na kraju radionice kreirati zračni performans popraćen audiovizualnim efektima. Svi polaznici imat će priliku dizajnirati i projektirati Dronosferu – prostor u kojem drone treba unatoč gustoj magli i laserskim zrakama obaviti zadatak, a vješti piloti će se uz glazbenu podlogu pobrinuti za spektakularan performans ovih kompleksnih letećih objekata.

bbFoto: Joel – flickr (c)

Uroš Todorović Mikšaj diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, gdje trenutno dovršava doktorski rad iz radiokomunikacija. Aktivni je član i tajnik Astronomskog astronautičkog društva Zagreb gdje radi kao voditelj tečaja astronomije i terenskih astronomskih promatranja. Na Zvjezdarnici Zagreb drži popularna predavanja iz područja satelitskih navigacijskih sustava, zrakoplovno-svemirskih nesreća i stratosferskih istraživanja. Aktivan je pilot parajedrilice, osnivač i predsjednik Aerokluba Flyway. U sklopu stratosferskih istraživanja ističe se radom na projektu prijenosa HD slike WLAN-om s najveće visine iznad površine Zemlje (30781m). Voditelj je niza radionica stratosferskih istraživanja za srednjoškolce. Član je Radio kluba Kaštilac.

Damir Prizmić je diplomirao na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Područja interesa i rada uključuju vizualne komunikacije, dizajn izložbi i interakcija, spekulativni dizajn i tehnologiju. Rado surađuje s drugim ljudima ispreplićući discipline i otkrivajući nova područja eksperimenta i učenja. U dosadašnjem radu bavio se i s low-tech letećim objektima, te je vodio više radionica za djecu i odrasle (Dan-D, Urban IxD, HDD, Radiona…). Aktivan je član i jedan od osnivača udruge Radiona, te član Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.
Web: www.prizmic.com

Datum:. 27. i 28. lipnja 2015., od 12 do 18 sati.
Broj polaznika: 12 max
Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, biolozi, dizajneri, arhitekti, programeri, DIY entuzijasti, glazbenici, ljudi svih dobi i profesija.

Prijaviti se možete na e mail radiona.org@gmail.com. do 19. lipnja točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 12.

Kotizacija: 100 kn članovi Radione, nezaposleni, učenici, srednjoškolci, studenti, umirovljenici / 150 kn zaposleni

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘Leteći objekti’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice