Urs Gaudenz: Neočekivana materija – Gaudilabs generički lab

Radionica švicarskog biohakera i istraživača Ursa Gaudenza pod nazivom ‘Neočekivana materija – Gaudilabs generički lab’ održat će se u subotu, 7. i u nedjelju, 8. listopada u Radioninom labu.

Radionica će biti podijeljena u dva dijela:
– GaudiLabs generički lab i open source hardver sesija  uključuje uvodno predavanje o projektima koje Urs Gaudenz razvija u sklopu svog projekta Gaudilabs s posebnim naglaskom na hardver open source znanosti te  demo prezentacija projekata:  DVD LaserScanner / Electrospinner / OpenDrop. Nakon toga radionica će krenuti u praktičnom smjeru unutar koje će se izrađivati DIY NanoDrop, mikroskop s laserskom projekcijom ili fluorescentni mikroskop od web kamere i zvučni oscilator osmišljen od strane voditelja samo za ovu priliku s Radioninim logom. Tijekom radionice također će se hakirati Radionina oprema za biohakiranje poput nedavno nabavljenog medicinskog ultrazvuka.

Urs Gaudenz je inženjer mikroelektronike s poviješću rada za poznate švicarske tvrtke u području tehnologije vezane za mikro senzore i  predavač inovativnog produkt dizajna na Likovnoj akademiji u Luzernu na smjeru za nove medije. Svojim odličnim poznavanjem elektronike, mehanike i softvera djeluje na razmeđu tih disciplina u simbiozi s umjetnošću. Autor je niza inovativnih tješenja za umjetnike i biohakere koji se u svojem radu bave spojem biologije, umjetnosti i tehnologije. Član je sljedećih organizacija i projekata: mreže Hackteria, Swiss Mechatornic Art Society – SGMK, Creative Living Lab i Interspin Crealab na Sveučilištu u Luzernu, hackerpace Hackuarium, Fablab Luzern, Neubad Luzern – Co-Working in a swimming pool. Svoj mobile DIY lab izlagao da sada na mnogim međunarodnim festivalima i konferencijama poput Ars Electronice, Transmedialea i sl.

Web: http://www.gaudi.ch/GaudiLabs/

Datum održavanja: 7. i 8. listopada, 2017.
Vrijeme održavanja: od 15 do 19 sati
Razina znanja: početnici, srednji nivo i napredni

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do 6. listopada u podne. NSvakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 10.

Ciljana publika su zainteresirane osobe svih dobi i profesija. Kotizacija je za članove Radione i nezaposlene (na burzi nezaposlenih) besplatna; za sve ostale: 100 kuna.

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘Neočekivana materija’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice