Radionica za djecu – Prozirni svjetlosni objekti

RADIONICA JE POPUNJENA! Tehnički muzej Nikola Tesla i Radiona – Zagreb Makerspace pozivaju na radionicu za djecu – Prozirni svjetlosni objekti, koja se održava u nedjelju, 23. siječnja 2022. od 11:00 do 13:00 sati u Kino dvorani muzeja.

Vrijeme: 23. siječnja 2022. od 11:00 do 13:00 sati
Mjesto: Kino dvorana Tehničkog muzeja Nikola Tesla
Tko: djeca i mladi od 8 do 14 godina
Prijave na e-mail: kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr

O radionici:
Polaznici radionice će savladavati osnove strujnog kruga na različitim vrstama prozirnih i savitljivih materijala te tako stvarati objekte ili bića koji će svijetliti. Objekti će moći biti vrlo različitih namjena od nosivih objekata preko džepnih putnih osvjetljivača knjiga do malih svjetlosnih instalacija za stol. Cilj radionice je istraživati različite formate strujnog kruga i mogućnosti upotrebe recikliranih materijala za stvaranje transparentnih objekata. Polaznici nose kući radove. 

O voditeljici:
Deborah Hustić –medijska umjetnica, edukatorica i kustosica Radione – Zagreb Makerspacea. Bavi se nosivom tehnologijom (Textil{e}tronics.org) i zvukom (open source hardver, zvučne kutije i sintesajzeri) te razvojem edukacije provodeći STEAM koncept. Sudionica brojnih domaćih i međunarodnih festivala, izložbi i konferencija u domeni DIY / DIWO elektronike, novih medija, intermedijalnih i hibridnih umjetnosti. Voditeljica niza radionica kreativne elektronike, eTekstila, design thinkinga i sistemskih inovacija metode za djecu, mlade i odrasle. Stvara eksperimentalnu elektroničku glazbu za plesne predstave i performanse. Sudjeluje u nizu međunarodnih i domaćih projekata i odbora vezanih uz razvoj kreativne edukacije, socijalne inkluzije, građenja zajednica, osnivanja kreativnih prostora, koheziju mladih i građansku znanost.