Radionica Ultimaker – DIY 3D printer

Radiona.org poziva sve zainteresirane na radionicu ‘Ultimaker – DIY 3D printer’ pod vodstvom Filipa Kovačića-Popova koja će se održati 7. i 8. veljače od 13:30 do 19:30 sati u galeriji G-MK, Šubićeva 29, Zagreb.

ultimaker

O radionici:
Radionica je fokusirana na slaganje 3D printera prema nacrtima za tip Ultimaker 3D printera.
Ultimaker dizajn 3D printera se kroz godine pokazao kao jedan od najbrzih i najpreciznijih 3D printera u DIY hobby klasi. Na radionici polaznici će proći sve, od osnova mehanike do elektronike i software-a. Za konstrukciju samog printera naručili smo dijelove od plexyglassa, stoga vas očekuje i light show koji će vam izmamiti osmijeh na lice.

Nakon radionice ‘DIY 3D printer’ u prosincu, na kojoj su polaznici izrađivali RepRap tip 3D printera, slijedi siječanjska radionica s nešto drugačijim tipom uređaja. Važno je napomenuti da će oba 3D printera ostati na korištenje svim zainteresiranima u labu Radione, čime lab postaje bogatiji za dva nova uređaja u svojoj ponudi javnosti.

O voditelju:
Filip Kovačić-Popov dugogodišnji je zaljubljenik u elektroniku i sve što se pokreće na struju. Prvi susreti sa robotikom 2006. godine na Drugim hrvatskim borbama robota. Nakon otkrića robotike kreće u smjeru biomimikrije te 2008. godine završava prvog više nožnog robota (hexapod). Od 2006. do 2009. sudjeluje na većini hrvatskih te nekoliko međunarodnih sajmova inovacija i tehničkih tvorevina. 2011. godine kreće na put u svijet 3D printanja i aditivnih tehnologija. Trenutno studira na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Datum: 7. i 8. veljače od 13:30 do 19:30 sati.
Broj polaznika:  15 max
Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, arhitekti, maker-i, dizajneri, programeri, DIY entuzijasti, glazbenici, ljudi svih dobi i profesija.

Prijave za sudjelovanje primaju se do utorka, 20.01.2015., u ponoć, na e-mail: radiona.org@gmail.com. Polaznici se mole da napišu nekoliko rečenica o sebi i zašto žele sudjelovati na radionici.

Kotizacija: 100kn članovi Radione, nezaposleni, učenici, srednjoškolci, studenti, umirovljenici / 150kn zaposleni
Polaznicima će biti osiguran sav materijal i alati za rad. Radionica je podjednako namijenjena početnicima, DIY entuzijastima, geekovima i profesionalcima.

Plaćanje radionice iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom (poštom ili e-bankarstvom)
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb
– na račun: IBAN: HR2123600001102369684
– opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘Ultimaker – DIY 3D printer’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice