Radionica ‘Udaljeni senzori – SmartZG’

Radionica pod vodstvom Gorana Mahovlića pod nazivom ‘Udaljeni senzori – SmartZG’ održat će se u subotu i nedjelju, 24. i 25. veljače od 15 do 19 sati u Radioni.

O radionici:
Nakon postavljanja početne LoRaWAN infrastrukture na različitim mestima u Zagrebu, točnije Radionine mreže pod nazivom SmartZG gdje smo s nekoliko TTN gateway-a dobili određenu pokrivenost grada, vrijeme je da se upoznamo s teorijom i principima rada LoRAWAN platforme i da krenemo u eksperimentiranje sa izradom senzorske mreže u svijetu poznatom pod nazivom smart city.

Radionica će se sastojati od tri dijela.
U prvom dijelu ćemo se baviti teorijom i vidjeti za što bi sve postavljena infrastruktura mogla biti korištena. U drugom dijelu radionice ćemo sastavljati nekoliko različitih Radioninih uređaja koji se spajaju na TTN mrežu. U trećem djelu ćemo odraditi šetnju ili vožnju gradom kako bi testirali trenutnu pokrivenost grada.

Za sudjelovanje u izradi Radioninog senzorskog uređaja poželjno je donijeti vlastiti laptop.

O voditelju:
Goran Mahovlić (elektroničar po struci) radi godinama kao serviser informatičke i bankarske opreme. Teško se suzdržava da ne rastavi skoro svaki uređaj koji mu dođe u ruke. Bavi se podjednako uspješno hardverom i softverom, od hakiranja kineskih proizvoda, prenamjene raznih odbačenih uređaja do ozbiljnog igranja tehnologijom i programiranja mikrokontrolera. Goran je tehnički koordinator udruge Radiona. Do sada je vodio niz uspješnih radionica i prezentacija, redovito sudjeluje na Radioninim projektima i izložbama te je voditelj i osnivač Radionine SmartZG pametne mreže. Član je projekta Otvorena Mreža koji se zalaže za dostupan i otvoren internet. Goran je i jedan od osnivača portala Lemilica.com za koji i piše.

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do 22. veljače točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 10.

Ciljana publika su zainteresirane osobe svih dobi i profesija. Kotizacija je za članove Radione i nezaposlene (na burzi nezaposlenih) besplatna; za sve ostale: 100 kuna.

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘Udaljeni senzori’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save