Radionica Tremolo gitarske pedale

Radionica gitarskih efekata, točnije pedale tremolo pod vodstvom Darka Vajde održat će se u Radioninom labu u subotu i nedjelju, 22. i 23. veljače 2020. od 15 do 20 sati u Radioninom labu na adresi Nova cesta 186.

Gitarski efekt ili pedala je analogni elektronički (ili digitalni) uređaj koji mijenja zvuk glazbenog instrumenta ili drugog zvučnog izvora. Tremolo je efekt koji različitim postavkama utječe na glasnoću izlaznog zvučnog signala.

Polaznici radionice će imati priliku naučiti osnove funkcioniranja gitarskih efekata, elektroničkog oblikovanja zvuka te uvid u funkcioniranje tremolo efekta koji se bazira na manipuliranju amplitude zvučnog signala uz pomoć LED lampice i svjetlosnog otpornika. Radionica uključuje izradu gitarske pedale koja se sastoji od lemljenja pločice, prekidača i utikača te bušenja aluminijskog kučišta. Na kraju radionice polaznici svoje izrađene pedale nose kućama.

O voditelju:
Darko Vajda ima 30 godina, dolazi iz Hvara te je završio diplomski studij informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Iako po struci nije elektrotehničar, izradom gitarskih pedala i analognim oblikovanjem zvuka počeo se baviti u srednjoj školi. Znanje je stekao učenjem na internetu i sudjelovanjem u raznim glazbenim DIY zajednicama. Postajući član zagrebačkog makerspacea Radiona i pobornik DIY kulture, želi educirati i potaknuti polaznike da se i sami okušaju u ovom području. Do sada je održao dvije radionice gitarskih pedala (fuzz i delay). Od 2017. godine izrađuje gitarske efekte pod imenom Polarbear Effects te njegove radove možete vidjeti na instagramu i web stranici.
https://www.plbreffects.com/
https://www.instagram.com/polarbeareffects/

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do srijede 19. veljače točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 10.

Ciljana publika su zainteresirane osobe svih dobi i profesija.
Nivo znanja: početnici, srednji i napredni.
Kotizacija iznosi 300 kuna i svoju pedalu nosite kući

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica Tremolo)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice
NAPOMENA: gotovinu ne primamo