Radionica “Što će vam taj stari televizor?”

Radionica Ivana Marušića Klifa pod nazivom “Što će vam taj stari televizor?” održat će se 6. i 7. svibnja u Radioninu labu na adresi Kruge 46/2. Radionica je besplatna.

Fotografija: Filmaktiv (c)

Tijekom dvodnevne radionice, polaznici će modificirati prijenosni crno-bijeli televizor u primitivni osciloskop, te potom istraživati načine kako se njime služiti u svakodnevnom životu. Radionica “Što će vam taj stari televizor?” bavi se načinima i metodama kojima se izazivaju greške u sustavima i šumovi u signalima kroz kombiniranje analognih video i audio signala i uređaja.

Radionica ne zahtijeva nikakvo predznanje, a namijenjena je filmašima, studentima, montažerima, video umjetnicima, programerima, DIY entuzijastima, glazbenicima, medijskim umejtnicima i svima zainteresiranima za eksperimente u području intermedijalnih praksi.

Napomena: ako netko želi izraditi svoj uređaj, molimo vas da donesete najmanje jedan, isključivo portable – mini televizor. Radionini televizori koji će biti na raspolaganju na radionici koristit će se za izradu buduće AV instalacije i eksperimente s Arduino mikrokontrolerima i senzorima tijekom 2017. godine.

Radionicu vodi Ivan Marušić Klif koji već više od dvadeset godina djeluje na hrvatskoj sceni medijske umjetnosti, kao jedan od istaknutijih autora eksperimentalnog smjera. Diplomirao je 1994. na Visokoj školi za oblikovanje zvuka u Amsterdamu (School of Audio Engineering, Amsterdam). Bavi se izradom interaktivnih, kinetičkih, svjetlosnih i video instalacija, te povremeno performansom. Radi također s glazbom i zvukom u sklopu kazališnih, filmskih, televizijskih i glazbenih projekata. Izlagao je i nastupao u Europi i SAD (Mapping festival, Ženeva; Ars Electronica, Linz; Kibla, Maribor; Kapelica Gallery, Ljubljana). Dobitnik je nagrade Vladimir Nazor za najbolju izložbu u 2012, nagrade publike na T-HTnagrada@msu.hr 2012. i 2007. i nagrade 26. Salona mladih 2001. Od 1999. do 2001. predavao je kao vanjski suradnik na nastavničkom odsjeku, usmjerenje multimedije kod prof. Ivana Galete.
Web: http://i.m.klif.tv/

Vrijeme radionice: 15-20h.

Radionica je popunjena!

Save

Save

Save

Save