Radionica Solarni crtač – hommage Tomislavu Lerotiću / Damir Prizmić / 14/6, 10.00-18.00

Radionica ‘Solarni crtači – Hommage Tomislavu Lerotiću’ dizajnera i člana I’MM_-a Damira Prizmića na Danu D naša je prva zajednička suradnja s Dan-D-om // Workshop ‘Solar tracers – Hommage to Tomislav Lerotić’ by designer and I’MM_ member Damir Prizmić @ Day-D is our first collaborative project with this event.

solarni_crtac_leroticRadionica nas na zabavan i neposredan način upoznaje s kinetičkim objektima Tomislava Lerotića. Kinetički objekti objedinjuju autorovu naklonjenost tehnologiji, brigu za okoliš i društvo, ali i suptilnost i grafički senzibilitet, kojeg se u svom dizajnerskom radu često svjesno odricao. Polaznici će izrađivati Solarne crtače, Lerotićev solarno-kinetički objekt koji se reagirajući ‘na sunce’ proizvoljno kreće i crta. Rad se može čitati kao svojevrsna grafička vizualizacija još uvijek nedovoljno iskorištene ili doživljene, ‘čiste’ sunčeve energije. Polaznici će se upoznati i s radom I’MM_ Media laba, poticajnog okruženja unutar kojeg mogu nastaviti vlastita istraživanja i igranja na granici umjetnosti, dizajna, tehnologije i znanosti. Radionica ne zahtijeva predznanje i namijenjena je svim uzrastima, od srednjoškolaca do umirovljenika. Polaznici se mole da napišu nekoliko rečenica o sebi i motivaciji za sudjelovanje na radionici, te dokument s tekstom pošalju na info@dan-d.info, sa subjektom poruke ‘Prijava_solarni crtač’. Deadline za prijavu: srijeda, 12. lipnja, do ponoći.

Više o radu Tomislava Lerotića:
http://dizajn.hr/#/1244-leroticde-dizajnerski-i-aktivisticki-arhiv-tomislava-lerotica-28-2-21-3-2013/
http://lerotic.de/ (stranica je trenutno off-line)

I’MM_ Media lab:
http://immmedialab.wordpress.com/

Damir Prizmić rođen je u Splitu. Završio je Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Područje interesa i rada uključuje grafički dizajn, dizajn izložbi, instalacije, spekulativni dizajn i tehnologiju. Rado surađuje s drugim ljudima ispreplićući discipline i otkrivajući nova područja eksperimenta i igre. Član je HDD-a, HZSU-a i I’MM_a, a živi i radi u Zagrebu.

www.prizmic.com

(Izvor: 2013.dan-d.info)