Radionica sastavljanja i kalibriranja 3D printera

Radionica sastavljanja i kalibriranja 3D printera pod vodstvom Jurice Zrne održava se u subotu i nedjelju, 7. i 8. studenoga od 16 do 20 sati preko online platformi.

Foto: all3dp (c)

O radionici:
Na radionici polaznici će naučiti sve o tome kako sastaviti i kalibrirati 3D printer na primjeru Prusa uređaja. Prusa je 3D printer otvorenog koda koji proizvodi češka tvrtka Prusa Research. Dio je projekta RepRap, što je najčešće korišteni stolni 3D pisač u svijetu. Tijekom radionice moći se vidjeti kako instalirati i MMU2S kit za mogućnost raznobojnog printanja filamentima.

Prusa je vrlo intuitivan 3D printer koji omogućuje brzo savladavanje procesa 3D ispisa za osobe svih vrsta zanimanja te je istovremeno vrlo brz i precizan uređaj. Za ovu priliku se sastavlja novi uređaj od dijelova i kalibrira za zadovoljavajući isprint raznih stvarčica.

O voditelju radionice:
Jurica Zrna je inženjer i razvojni programer s velikom strašću prema unapređivanju stvari i uređaja s vrlo specifičnim smislom za humor i pokretač je pravca poznatim pod nazivom Marvinizam (geekovska verzija Big Lebowski inačica šala uz međimursku i lokalnu balkansku uvrnutost). U slobodno vrijeme jako voli luk i strijelu te se bavi streličarstvom na sportskoj razini kroz nacionalne turnire, dok je privatno već godinama opsjednut board gamingom. Teško da će propustiti i jednu igru s Kickstartera i sasvim zasluženo ima crni pojas u gamingu. Profesionalno djeluje i kao edukator u ICT sektoru, a u Radioni je već stoljećima zadužen za CNC strojeve i tweaking mašina koje bi nakon njegove kirurške obrade i dalje trebale raditi, a uspješno se predstavlja i u sklopu izlagačkog programa laba (uz veliko nagovaranje zbog prevelike skromnosti). Izradio već nekoliko DIY 3D printera na svojem kuhinjskom stolu.

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do četvrtka, 5. studenoga točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Radionica je besplatna.