Radionica Retro roboti za stop-animaciju

Radionica pod nazivom „Retro roboti za stop animaciju ” pod vodstvom Tomislava Zidara Djuvedja održava se u utorak i srijedu, 12. i 13. listopada od 17 – 20 sati u Radioninom labu na Knežiji.

Tomislav Zidar: JoyDog foto: Roum (c)

Na radionici „Retro roboti za stop animaciju” bavit ćemo se prenamjenom starinske (vintage), retro i odbačene tehnologije kako bi iz različitih mašina, strojeva i uređaja stvarali nove objekte koje ćemo koristiti za radionicu stop animacije. Cilj je radionice koristiti zastarjelu tehnologiju koja više nema funkciju i pretvarati je u nove prostorne objekte koji pričaju neku svoju novu priču. Polaznici se ohrabruju da rastave različite uređaje koji nemaju više funkciju i pronalaze nove likovne suodnose između pokvarenih dijelova kako bi stvorili svog robota.

Tomislav Zidar: Mrs. Rudolfo, foto: Roum (c)

Ako mislite da iz trasha radimo novi trash, grdno se varate. Polaznici radionice će dobiti mogućnost biti dizajneri svog robota koji možete kasnije koristiti kao skulpturu, kao protagonista budućeg animiranog filma u tehnici stop-animacije. Radionica stop-animacije Ivane Bošnjak održava se 26. i 27. studenoga 2022. od 10:00 do 14:00 sati te će biti zasebno najavljena.

Prijave na radionicu do ponedjeljka, 11. listopada 2022. točno u ponoć preko sljedeće prijavnice: https://forms.gle/zH3qs3PhrvHpcJen9
Za radionicu imamo retro tehnologije, no isto tako možete donijeti i nešto svoje na čemu želite raditi.
Radionica je intergeneracijskog karaktera i otvorena svima.

Tomislav Zidar Djuvedj, foto: Tomislav Mikić (cc)

O voditelju: 
Tomislav Zidar (Djuvedz) djeluje već dvadesetak godina kao dizajner nakita i instalacija te vizualni umjetnik. Svoje radove izlagao je na nizu umjetničkih festivala i sajmova te u galerijskim prostorima u Hrvatskoj i inozemstvu. Njegov dizajnerski potpis je prepoznatljiv i radovi su mu bili u distribuciji mnogih muzejskih trgovina u Hrvatskoj i inozemstvu. Njegov radovi u 2022. godini postaju dio stalne kolekcije Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu. Tijekom 2022. godine uklučuje se aktivno u Radionu kao edukator i jedan od kooordinatora aktivnosti u sklopu međunarodnog kampa Electric Wonderland. Najviše se voli zatvoriti uz šalicu čaja u svoj studio i stvarati robotička bića od odbačene tehnologije koja nakon toga nastavljaju svoj život dalje u rukama mnogih zadovoljnih sretnika. 

Radionica podržana od:
Društvo hrvatskih filmskih redatelja – DHFR // Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske // Grad Zagreb // Zaklada Kultura nova