Radionica proširene stvarnosti

Radiona.org poziva na radionicu proširene stvarnosti pod vodstvom Zorane Ćurković i Jerka Škorića koja će se održati u subotu, 22. rujna od 10 do 14 sati u prostorima tvrtke za virtualnu stvarnost DivIT, Vranovina 30, Zagreb.

Proširena stvarnost je postupak kojim se stvarni svijet nadopunjuje virtualnim elementima. Ovaj segment tehnologije je trenutno na usponu i dolazi u par hardverskih i softverskih izvedbi. U širokoj je primjeni od zabavnih aplikacija do onih edukacijskih te promotivnih. Ova radionica pokriva tri cjeline:
Augmented reality 101 & business cases
U ovoj cjelini polaznici će se upoznati s proširenom stvarnosti i njenom primjenom. Navesti će se komercijalne i zabavne primjene iz prakse. Na kraju cjeline polaznici će isprobati nekoliko uređaja za pokretanje proširene stvarnosti poput Microsoft Hololensa, Epson Moveria…

Upoznavanje s Unity 3D pokretačkog sustava
Govorit će se o najčešće korištenom 3D pokretačkom sustavu za razvoj proširene stvarnosti.
Polaznici će biti upoznati s osnovama njegovog korištenja. Za najbolje iskustvo bilo bi dobro da su polaznici upoznati s osnovama izrade C#, C, C++ ili Java aplikacija.

Razvoj aplikacije proširene stvarnosti
Kroz ovu cjelinu polaznici će se upoznati sa Unity 3D engineom, te izraditi jednostavnu
aplikaciju proširene stvarnosti za Android platformu koristeći Vuforiu i/ili AR Core. Za ovu cjelinu korisnici će dobiti na korištenje računala i uređaje za testiranje.

O voditeljima:
Zorana Ćurković

Unity razvojni programer iz tvrtke divIT s 4 godine iskustva u izradi aplikacija virtualne i proširene stvarnosti.

Jerko Škorić

Prodajni i projektni manager s 3 godine iskustva u prodaji i vođenju projekata s područja virtualne i proširene stvarnosti.

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do 19. rujna točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 8.

Kotizacija iznosi 100 kuna

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica virtualne stvarnosti)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditeljima laba
NAPOMENA: gotovinu NE primamo