Radionica Proccesing + Hardware – intermediate class

Radionica ‘Proccesing + Hardware – intermediate class’ voditelja Brune Blažinča održat će se 11. i 12. travnja u Radioninom labu, Kruge 48/2, Zagreb. Radionica se održava kao nastavak prethodno održane radionice ‘Processing IDE – osnovama do dizajna interakcija’, te predstavlja drugu razvojnu etapu sistematičnog rada koji Radiona provodi u 2015. godini za sve zainteresirane za ovo programsko sučelje.

unnamedimageFoto: Pixel Vision (c)

Zbog nedovoljnog razvoja dizajna interakcija u Hrvatskoj s praktične strane, cilj je ovog posebnog jednogodišnjeg programa razviti ozbiljnu Processing scenu i stvoriti temelje za pokretanje istoimene zajednice korisnika, tj. platforme u sklopu koje će tokom nekoliko godina ciljano biti pozivani inozemni i domaći predavači sa svrhom savladavanja kompleksnijih zadataka.

Područja koje će ova radionica pokriti:
1. Interakcija (Response)
2. Funkcije
3. Objekti
4. Liste (Arrays)
5. 3D, export i Arduino

O Processingu:
Processing je vrsta programskog jezika baziranog na simplificiranoj varijanti Java programskog jezika i integriranog razvojnog sučelja koje se od 2001. godine sistematično koristi u vizualnim umjetnostima povezanima s novim medijima, interaktivnim i generičkim dizajnom, vizualnom komunikacijom i glazbom.

Processing su inicirali Casey Reas i Benjamin Fry tada u sklopu ‘Grupe za estetiku i programiranje’ pri MIT-u u Bostonu s ciljem motiviranja ne-programera prema programiranju kroz alatku koja se temelji na vizualnoj povratnoj informaciji.

Bruno Blažinč
Razvojni programer (developer) za ActionScript 3.0 (Adobe Flash) i Java programski jezik s iskustvom u projektima realnog sučelja i interaktivnosti na Internet mrežama, ekspert za 3D printanje (Ultimaker) i Arduino mikrokontrolere. Radi tehničku podršku i programiranje za mnoge hrvatske novomedijske umjetnike, muzejske i komercijalne projekte, te kulturna događanja u Hrvatskoj. Voditelj niza uspješnih radionica 3D printanja i Processinga u Zagrebu i Osijeku. Su-osnivač i član Upravnog vijeća Udruge za razvoj ‘uradi-sam’ kulture – Radiona.

Datum:. 11. i 12. travnja 2015., od 10 do 16 sati.
Broj polaznika: 12-14 max
Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, dizajneri, arhitekti, programeri, DIY entuzijasti, glazbenici, ljudi svih dobi i profesija zainteresirani za dizajn interakcija i Processinga

Prijaviti se možete na e mail radiona.org@gmail.com. do 7. travnja točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 14.

Kotizacija: 100 kn članovi Radione, nezaposleni, učenici, srednjoškolci, studenti, umirovljenici / 150 kn zaposleni

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘Proccesing + Hardware’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice