Radionica Photo Theremin

Radionica pod nazivom Radiona Photo Theremin pod vodstvom Deborah Hustić održat će se u četvrtak, 24. listopada u 18:30 sati u Radioninom labu.

March 1971 Popular Electronics (c)

Kako napraviti DIY teremin čije se glasanje i zujanje modulira preko foto-senzora naučit ćeš na ovoj radionici koja će ti dati i osnove elektronike. Teremin je glazbeni instrument koji se svira pokretom i izumljen 1928. godine te je od tada strašno zanimljiv svim eksperimentatorima zvuka, tako da je ova radionica izvrsna prilika da s jako malo elektronskih komponenti poneseš kući svoju mini varijantu teremina, ovaj puta u formatu Radionine razglednice sa svega nekoliko komponenti. Sve što trebaš donijeti na radionicu je sebe. Svoje teremine polaznici nose kućama. Radionica je namijenjena početnicima.

Vrijeme održavanja: četvrtak, 24. listopada u 18:30h
Trajanje: 1h
Mjesto održavanja: Nova cesta 186 (Knežija), Zagreb
Kotizacija: 50,00 kn
Prijave na e-mail radiona.org@gmail.com do srijede, 23. listopada točno u ponoć. Navedite ime radionice u naslovu prijave!

Voditeljica radionice je Deborah Hustić, medijska umjetnica, projektna menadžerica i kustosica Udruge za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona. Bavi se nosivom tehnologijom i zvukom te razvojem edukacije putem radionica podržavajući STEAM koncept i gamifikaciju. Sudionica brojnih domaćih i međunarodnih festivala, izložbi i konferencija u domeni DIY / DIWO elektronike, intermedijalnih i hibridnih umjetnosti. Stvara eksperimentalnu elektroničku glazbu za plesne predstave i performanse. Voditeljica niza radionica kreativne elektronike, dizajn thinkinga i eTekstila za djecu, mlade i odrasle.