Radionica Open source robotika

Radionica pod nazivom Open source robotika voditelja Marija Pavlića održat će se u subotu, 23. studenoga 2019. s početkom u 14 sati.

Na radionici će polaznici biti upoznati s osnovama robotike otvorenog koda te na primjeru Poppy Ergo Jr.  robota savladati znanja vezana za kreiranje mehanotroničkog i robotičkog interaktivnog uređaja. Poppy Ergo Jr. je mali open source robotski sistem namijenjen umjetnicima, entuzijastima, znanstvenicima, nastavnicima, učenicima, hakerima i drugima. Robot je printan na 3D printeru u Radioninom lab-u, koristi Raspberry Pi na kojem je instaliran Debian Linux s ROS-om  (robotskim operativnim sistemom).

Poppy Ergo Jr.-om se upravlja i programira koristeći internet preglednik i Jupiter notebook aplikaciju koristeći SNAP! (varijantu SCRATCH vizualnog sučelja) ili Python programski jezik. Poppy Ergo Jr je responzivan robot koji reagira i okreće se prema posjetitelju.

O voditelju:
Mario Pavlić – elektroničar po struci, radi godinama kao razvojni tehničar informatičkih sustava. Bavi se podjednako uspješno hardverom i softverom, specijalizacija u područjima PIC mikrokontrolera (Microchip), igraćih naprava, senzora pokreta, holograma, CNC uređaja i 3D printera. Do sada sudjelovao na izložbama Radione Gaming Playground, Electro_Baroque, Jezgrene membrane, Science Fiction – New Parallel Worlds, Re-Making / Re-Making History: Atomi, zvjezdane prašine i bitovi, Robotika Mechanika i drugim. Član je Udruge za razvoj „uradi-sam“ kulture – Radiona / Zagreb Makerspace, gdje je osim na naprednoj elektronici, angažiran i kao tehnički voditelj grupe za 3D printere / CNC uređaje. Voditelj niza uspješnih radionica vezanih za 3D printanja, tehnike jetkanjem, mehanotroniku i robotiku.

Vrijeme radionice: 15-20h.
Razina radionice: početnici, srednji nivo i napredni

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do 22. listopada točno u podne. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 10.

Ciljana publika su ljudi svih dobi i profesija.
Kotizacija: 100 kuna

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘Robotika’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice