Radionica montaže filma – DaVinci Resolve program

Radionica montaže filma – DaVinci Resolve program pod vodstvom montažerke Ive Gavrilović održava se u subotu i nedjelju, 10. i 11. listopada od 16 do 20 sati u Radioninom labu i na Zoom platformi paralelno.

Foto: DaVinci Resolve (c)

O radionici:
Radionica montaže filma – DaVinci Resolve program bavit će se osnovama i mogućnostima montaže video materijala kroz DaVinci Resolve program. Cilj je polaznike educirati i ohrabriti u njihovim nastojanjima da jednostavno mogu pripremiti, obraditi i objaviti svaki video, fotografski i audio materijal u smislenu zajedničku cjelinu te kroz jačanje kapaciteta polaznika za digitalizaciju sadržaja i bolji pristup istom.

DaVinci Resolve program postoji u dvije varijante (besplatna i licencirana DaVinci Resolve Studio) za sve tri platforme – Linux, Max, Windows. Na radionici polaznici će raditi s besplatnom varijantom.

Rijeć je o inovativnom alatu za montažu s novim mogućnostima – 4K UHD rezolucija, vizualni efekti, snimke bez watermarka, HDR grading, multi-user alati, 3D pokretna grafika, korekcija boje, post-audio produkcija i dr.

Foto: Iva Gavrilović (c)

Iva Gavrilović (1991., Virovitica) – diplomirala je montažu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Montirala je nekoliko kratkih filmova, promotivne videe i reklame. Izvodila je video projekcije i montirala video spotove. Od 2017. djeluje unutar Kinokluba Zagreb sa snimanjem autorskih filmova. Početkom 2020. godine počinje voditi radionicu Film esej s naglaskom na montažni proces.

Prijaviti se možete preko e-maila radiona.org@gmail.com do petka, 09. listopada točno u podne. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Radionica je besplatna.

Maksimalan broj polaznika je 10 uz mogućnost podjele na dvije radionice u ovisnosti o situaciji s korona virusom Covid-19 u Republici Hrvatskoj.

Polaznike molimo da sa sobom obavezno ponesu zaštitne maske, dok su dezinfekcijska sredstva osigurana u Radioni. Osobe koje su se odlučile na Zoom varijantu, dobit će link i podatke prije radionice.

Zahvaljujemo Kino Klubu Zagreb na suradnji i sugestijama.