Radionica “Moj grad budućnosti”

Tehnički muzej Nikola Tesla u suradnji s Radionom poziva na radionicu “Moj grad budućnosti” za djecu u dobi od 10 do 16 godina koja će se održati u subotu, 23. siječnja 2021. od 11:00 do 13:00 sati u sklopu postava muzeja.

Radionica se bavi osmišljavanjem mjesta na kojem bi djeca željeli živjeti za 20 godina. “Moj grad budućnosti” umanjeni je model grada kojeg polaznici oblikuju prema svojim idejama, željama i mašti te povezuju s elektronikom i tehnologijom. Bavit ćemo se zelenim energijama i održivošću, kao i socijalnim temama kako izbjeći siromaštvo te integrirati manjine i ranjive skupine u svakodnevni život. Na radionici će se koristiti različiti materijali (karton, plastika, metal, dijelovi računala) za kreiranje artefakata koje polaznici mogu zamisliti kao dio svoje budućnosti te upotrebljavati već korištene i reciklirane materijale kao i elektroniku poput motora, ventilatora, LED dioda i sl.

Maksimalni broj sudionika koji mogu istovremeno sudjelovati na radionici: 5-10.
Sudionici mogu doći po želji unutar termina trajanja radionice, te napraviti dio zadatka u dogovoru s voditeljicom radionice.
Prethodna prijava nije potrebna.
Sudjelovanje na radionici za djecu je besplatno.

Dob: 10-16 godina

Voditeljica: Deborah Hustić – deborahhustic@gmail.com
Deborah Hustić – medijska umjetnica, kustosica i edukatorica. Bavi se već godinama STEAM edukacijom i maker kulturom te radi kao voditeljica udruge Radiona – Zagreb Makerspace. Voli lemiti i izrađivati neobične glazbene instrumente i svakojake uređaje, pričati priče izložbama, svirati na synthovima, pisati kad ima što za reći i uživa stvarajući edukativne programe za ljude svih dobi i interesa u različitim područjima kojima se bavi ili ne bavi (pa sebe pri tome educira). Pokušava osmisliti hrpu ideja na mnogim životnim frekvencijama, a najviše uživa u dobroj suradnji s drugim ljudskim bićima.
Web: https://linktr.ee/deborahhustic