Radionica “MoCap mogućnosti u kulturi i umjetnosti”

Radionica “MoCap mogućnosti u kulturi i umjetnosti” pod vodstvom Veselina Krstovskog održava se u srijedu, 16. prosinca od 16:30 – 20:00h na Zoom platformi.

Foto: Gospodar prstenova, Peter Jackson, New Line Cinema, WigNut Films (c)

MoCap (eng. Motion Capturing) je alat kojim pojedine kazališne i plesne kompanije te muzeji realiziraju svoje umjetničke projekte na sjecištima inovativnih tehnologija i mogućnostima preispitivanja digitalne stvarnosti. MoCap je već godinama prisutan u industriji igara i filmskoj produkciji, stoga smo pozvali u goste kao edukatora za Motion Capturing filmskog glumca Veselina Krstovskog da nas upozna s aspektima performativnosti digitalnog svijeta. Do sada smo se u svojem programu bavili virtualnom i proširenom stvarnošću iz perspektive razvojnog programiranja aplikacija, sučelja ili izradom DIY naočala za virtualnu stvarnost, dok smo sada fokus odlučili staviti na motion capturing i njegove izvedbene mogućnosti.
Ciljna publika: od početnika do naprednih korisnika

Foto: Imaginarium Studio (c)

Motion Capture – tehnika glume modernog svijeta

Polaznici radionice proći će kroz sljedeće tematske cjeline:
– Gluma kroz povijest
– Tipovi glume
Motion Capture tehnika-Gluma u MoCap-u
– Hardware i Software
– Tipovi opreme za MoCap
– Mogućnosti mocap tehnologije za društvo

– Live prezentacija motion capture procesa

O voditelju:
Veselin Krstovski je kazališni i filmski glumac koji je završio glumu u Praškoj filmskoj školi gdje se usmjerio za glumu za film. No, nedugo prije toga je na Rock akademiji Zagreb završio solo pjevanje u klasi Martine Klarić te paralelno pohađao i završio Tehničko Veleučilište u Zagrebu gdje je usavršio svoje IT sposobnosti. Sve to ga je odvelo da se specijalizira za Motion Capture tehniku za film i igre, čiji proces obuhvaća snimanje, glumu, čišćenje te pripremu podataka za animatore.
Web: https://www.linkedin.com/in/veselinkrstovski/
http://veselinkrstovski.com/

Prijaviti se možete na e-mail edu.radiona.org@gmail.com do utorka, 15. prosinca točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Radionica je besplatna.