Radionica MIDI kontrolera

Radionica MIDI kontrolera pod vodstvom Igora Petrovića aka WhompShantea održat će se u subotu, 28. ožujka, od 12 do 18 sati u Radioninom labu na adresi Kruge 48/2.

tanninFoto: Igor Petrović – Tannin (cc)

Radionica je namjenjena svima koji žele naučiti više o MIDI-ju kao protokolu, MIDI kontrolerima, te o njihovom korištenju s produkcijskim i DJ softverom, kao i koracima u njihovoj izradi. Izrada MIDI kontrolera će se bazirati na Arduino i Teensy platformama.

Igor Petrović elektronikom se počinje bavit gotovo u isto vrijeme kada je istu prestao učiti na faksu, 2011. Tada je imao MIDI kontroler s kojim nije bio naročito zadovoljan, uglavnom zbog nedostatka funkcija koje je htio, pa je odlučio napravit svoj, iako tada još nije imao gotovo nikakvo znanje o elektronici, niti o samom MIDI-ju. Gradnja je počela nabavkom prvog Arduino mikrokontrolera, i do današnjeg dana još uvijek traje. U međuvremenu je izradio tri MIDI kontrolera, svoju vlastitu implementaciju Arduino funkcija, a u zadnjih par mjeseci se bavi izradom open-source/open-hardware MIDI platforme koja omogućuje gradnju i konfiguraciju MIDI kontrolera preko grafičkog sučelja, nazvane OpenDeck. Iako je gradnju kontrolera započeo prvenstveno zbog želje da se više bavi DJ-ingom, danas većinu svog vremena provodi kodirajući i dizajnirajući kontrolere, a manjim dijelom njihovom uporabom. Od glazbe sluša gotovo sve vrste elektronike, ponajviše dub, dubstep, psychill i srodno. Studiju elektronike vraća se krajem 2014.  godine i tada postaje aktivan član Radione. Izlagao svoje MIDI kontrolere na mnogim festivalima i umjetničkim sajmovima, te u sklopu Radioninog izlagačkog programa.

http://shanteacontrols.wordpress.com
https://github.com/paradajz
http://www.mixcloud.com/lowkill/
http://www.mixcloud.com/shantea

Prijaviti se možete na e mail radiona.org@gmail.com. do 26. ožujka točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 8.

Ciljana publika su ljudi svih dobi i profesija. Kotizacija je za članove Radione i nezaposlene besplatna uz mogućnost dobrovoljne donacije; učenike, srednjoškolce, studente te umirovljenike 50, a za zaposlene 70 kuna.

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘MIDI kontroleri’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice