Radionica gitarskih efekata

Radionica gitarskih efekata pod vodstvom Darka Vajde održat će se u Radioninom labu u subotu i nedjelju, 26. i 27. svibnja 2018. od 15 do 20 sati u Radioninom labu na adresi Kruge 48/2.

Gitarski efekt ili pedala je analogni elektronički (ili digitalni) uređaj koji mijenja zvuk glazbenog instrumenta ili drugog zvučnog izvora. Big Muff Pi je fuzz pedala koju od 1970-ih proizvodi Electro-Harmonix. Koristili su ga brojni poznati gitaristi među kojima su i Carlos Santana, David Gilmour (Pink Floyd), Jack White (The White Stripes), Paul Gilbert (Mr. Big, Racer X)…

Polaznici radionice će imati priliku naučiti osnove funkcioniranja gitarskih efekata, elektroničkog oblikovanja zvuka te detaljni uvid u funkcioniranje Big Muff Pi efekta. Radionica uključuje izradu gitarske pedale Green Russian verzije Big Muff Pi-a koja se sastoji od lemljenja pločice, prekidača i utikača te bušenja aluminijskog kučišta. Na kraju radionice polaznici svoje izrađene pedale nose kućama.

O voditelju:

Darko Vajda ima 28 godina, dolazi iz Hvara te je završio diplomski studij informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Iako po struci nije elektrotehničar, izradom gitarskih pedala i analognim oblikovanjem zvuka počeo se baviti u srednjoj školi. Znanje je stekao učenjem na internetu i sudjelovanjem u raznim glazbenim DIY zajednicama. Kao novi član zagrebačkog makerspace-a Radiona i pobornik DIY kulture, želi educirati i potaknuti polaznike da se i sami okušaju u ovom području.

Od 2017. godine izrađuje gitarske efekte pod imenom PLBR Effects te njegove radove možete vidjeti na instagramu i web stranici.

PLBR Maritimus
PLBR Narwhal

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do 24. svibnja točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 10.

Ciljana publika su zainteresirane osobe svih dobi i profesija.
Nivo znanja: početnici, srednji i napredni.
Kotizacija iznosi 200 kuna i svoj uređaj nosite kućama

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica gitarskih efekata)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditeljima laba

Save