Radionica Elektro-diorame

Radionica ‘Elektro-diorame i svjetlosni objekti’ pod vodstvom umjetnice Paule Bučar održava se u subotu i nedjelju, 23. i 24. svibnja od 15 do 19 sati u Radioninom labu na adresi Nova cesta 186. Radionica je besplatna.

O radionici:
Na radionici će polaznici izrađvati svjetlosne objekte i diorame koje će osvijetliti LED diodama uz mogućnost dodatnih programiranih svjetlosnih efekata na arduino mikrokontroleru. Diorame će izrađivati od papira ili tankih pločastih materijala prema dizajnu polaznika. Diorama izgleda poput kazališne kutije čiji se prizor sastoji od niza planova / slojeva izrezanih silueta koje stvaraju iluziju dubine. Efekti koje je moguće postići dodajući više slojeva i 3D efekt su fascinantni te je moguća primjena navedenih vještina pri stvaranju umjetnosti svjetlosnih objekata ili animiranih i eksperimentalnih filmova.
NAPOMENA: Polaznici nose kući radove.

O voditeljici radionice:
Paula Bučar diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (nastavnički odsjek, kiparstvo). Radi u POU Zaprešić, vodi Galeriju Razvid, likovne radionice i scenografiju ZKDM-a (Zaprešićko kazalište za djecu i mlade). Radioni se pridružuje prije nekoliko godina te od tada aktivno sudjeluje u sklopu programa laba i kao voditeljica radionica 3D olovkama za djecu.

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do srijede 20. svibnja točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Radionica je besplatna!

Maksimalan broj polaznika je 10 uz mogućnost podjele na dvije radionice u ovisnosti o situaciji s korona virusom Covid-19 u Republici Hrvatskoj.

Polaznike molimo da sa sobom obavezno ponesu zaštitne maske, dok su dezinfekcijska sredstva osigurana u Radioni.