Radionica DIY STEREOSKOPIJA

Radionica DIY STEREOSKOPIJA pod vodstvom Hrvoja Spudića i Damira Prizmića održat će se u subotu, 22. i nedjelju, 23. listopada s početkom od 15 sati u Radioninom labu na adresi Kruge 46/2.

diy_stereoskopijaApple Personal Display (patent) December 10, 2013 (c) Izvor: 3dstreaming.org

O radionici:
Radionica DIY STEREOSKOPIJA, bavit će se analognom i digitalnom stereoskopijom (tehnikom stvaranja iluzije dubine u slici). Polaznici će dobiti kratak povijesni pregled i teoretski uvod u metode stereo reprodukcije i snimanja, te se upoznati sa suvremenim DIY VR (virtual reality) trendovima poput Google Cardboard-a. Koristeći leće, različite prefabricirane dijelove te svakodnevne materijale, svaki od polaznika izradit će vlastiti stereoskop prilagođen svom smartphone uređaju i geometriji lica. U sljedećoj fazi radionice bavit ćemo se izradom stereoskopskog sadržaja. Napravit ćemo setup pomoću kojeg ćemo moći snimati i istraživati različite parametre slike i iluzije.

O voditeljima radionice:
Hrvoje Spudić je diplomirao na Arhitektonskom fakultetu, bavi se DIY tiskom, elektronikom i fotografijom. U fokusu interesa su eksperimentalna analogna fotografija i tehnike. Član je dvojca This Town Needs Posters koji izrađuju DIY plakate za alternativnu muzičku scenu. Radove predstavlja na festivalima i izložbama vezanim uz dizajn, i fotografiju, te je također voditelj niza radionica u području DIY printa i fotografije.

Damir Prizmić je diplomirao na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Područje njegovog interesa i rada obuhvaća dizajn vizualnih komunikacija, dizajn izložbi i interakcija, produkt dizajn, koncept i spekulativni dizajn te novomedijske instalacije i eksperimente. Često surađuje s drugim ljudima ispreplićući discipline i otkrivajući nova područja istraživanja i rada. Aktivan je član i jedan od osnivača udruge Radiona, te član Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Redovito izlaže na izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Vodio je više radionica za djecu i odrasle.

Vrijeme radionice:
Subota, 22. listopada, 2016. 15-19 sati
Nedjelja, 23. listopada, 2016. 15-19 sati

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do 20. listopada točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 10.

Ciljana publika su ljudi svih dobi i profesija. Kotizacija za članove Radione je besplatna; za sve ostale: 100 kuna

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘DIY stereoskopija’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice

Save

Save

Save