Radionica ‘Circuit bending 1’ Clauda Winterberga u Tehničkom muzeju

Radionicom ‘Circuit bending 1’ švicarskog glazbenika i producenta Clauda Winterberga započinje suradnja Tehničkog muzeja i I’MM_ Media laba Kulture promjene – SC, koja će se održati 16. i 17. ožujka u kino dvorani Tehničkog muzeja, Savska 18, u Zagrebu.

circuit_bendingFotografije preuzete s: Like You’ve Got Something Better To Do (c); Casper Electronics (c)


Prezentacija radionice održat će se 17. ožujka u 19 sati u kino dvorani Tehničkog muzeja, dok će se koncert Clauda Winterberga s MMessy Oscillatorsima održati u subotu, 16. ožujka s početkom u 22 sata u Klubu SC, Savska 25.

Radionica Circuit Bending, 1
Kako prenamijeniti staru klavijaturu ili dječju igračku u glazbeni instrument za eksperimentalnu elektronsku glazbu. Inspirirani mnogim pionirima eksperimentalnih glazbenih instrumenata s jedne strane, te s druge strane mnogobrojnim pripadnicama i pripadnicima DIY (Do-It-Youself) zajednice na glazbenoj sceni, radionica  podučava polaznike kako ‘hakirati’ jednostavne uređaje u nove instrumente s potpuno novim glazbenim funkcijama elektroničkom tehnikom koja se naziva circuit bending. U suradnji s I’MM Media labom u Zagrebu predviđa se višegodišnji niz radionica s ciljem edukacije i stvaranja kvalitetne scene graditeljica i graditelja elektroničkih glazbenih instrumenata, te razvoj scene circuit bendera.

O voditelju:
Claude Winterberg (1968), Basel, Švicarska. S početkom 1990-tih zaljubljuje se u elektronsku glazbu i osniva produkcijsku kuću Ogun Studios zajedno s bratom Michelom Winterbergom. Nakon toga slijede izdanja za izdavačku kuću on GoSub (Future Bass Junkies).

1998. godine osnovali su  bend za psihodelični trans Beyond Third Spring koji kombinira elektroniku zajedno s instrumentom australskih domorodaca – didgeridoom. Slijedećih desetak godina grupa je svirala na bezbrojnim koncertima diljem kontinenata u sklopu kuće Winterberg Production (www.winterbergproduction.com).

2007. godine Claude Winterberg pristupa društvu SGMK – Swiss Mechatronic Art Society iz Züricha i tom prilikom izrađuje svoju prvu Atari Punk konzolu (glazbeni oscilator). U tom okruženju potpuno se ‘inficira’ DIY (Do-It-Yourself / Uradi sam) elektronikom. Od tada izrađuje svoje sintisajzere kombinirane s neobičnim oscilatorima i eksperimentira  circuit bending tehnikom, te iz toga razvija svoj trenutni projekt FlipFloater.

Datum: 16. i 17. ožujka 2013., od 12 do 19 sati.
Broj polaznika: 10 max
Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, dizajneri, programeri, DIY entuzijasti, glazbenici, ljudi svih dobi i profesija.
Prijave za sudjelovanje primaju se do četvrtka, 14.03.2013., u ponoć, na e-mail: imm.medialab@gmail.com. Polaznici se mole da napišu nekoliko rečenica o sebi i zašto žele sudjelovati na radionici.
Kotizacija: 150kn članovi I’MM_ laba, nezaposleni, učenici, srednjoškolci, studenti / 200kn zaposleni
Polaznicima će biti osiguran sav materijal i alati za rad, te će hakiranu klavijuturu moći ponijeti kućama.

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite TEHNIČKI MUZEJ, Savska cesta 18, 10 000 Zagreb, na žiro-račun broj: 2360000-1101247448; poziv na broj odobrenja: 37198918530, opis plaćanja: navedite naziv radionice (Tehnički muzej: Radionica Circuit bending, 1)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice

Web:
http://tehnicki-muzej.hr/
http://immmedialab.wordpress.com/