Radionica Arduino sekvencer

Radionica ‘Arduino sekvencer’ pod vodstvom Igora Brkića održat će se u subotu, 12. prosinca, 2015. S početkom u 16 sati u Radioninom labu na Krugama 48/2.

cardboardsequencerFoto: ua726.co.uk (c)

Na radionici pod nazivom ‘Arduino sekvencer’ polaznici će naučiti kako napraviti sekvencer koji posjeduje CV izlaz (CV/gate – Control Voltage/Gate) uz pomoć Arduino mikrokontrolera. Arduino je open-source programabilno mikroračunalo napravljeno s ciljem da bude jednostavno za programiranje i povezivanje s drugim uređajima. Arduino se može koristiti kao zasebno računalo sposobno komunicirati s okolinom i obrađivati podatke ili kao sučelje između računala i vanjskih komponenti (senzora, tipki, drugih uređaja).

Sekvencer je glazbeni elektronski uređaj koji pamti i uređuje nizove upravljačkih napona primjenjivih na druge uređaje, generatore i modifikatore zvuka. Uređaj se može programirati kako bi pohranio sekvence glazbenih nota, akorde ili ritmove i prenio ih elektronski glazbeni instrument.

Igor Brkić diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, gdje radi kao stručni suradnik i na istraživanju za svoj doktorat. Specijalizirao se u području digitalne obrade audio signala. Bavi se embedded programiranjem, otvorenim kodom, Linuxom, glazbom, konstruiranjem MIDI uređaja te rastavljanjem svega što mu dođe pod ruke. Sudjelovao je na brojnim izložbama i projektima te je već niz godina voditelj uspješnih radionica s posebnim fokusom na Arduino i kreativnu upotrebu senzora u interaktivnim instalacijama. Autor je mnogih robotičkih i elektroničkih rješenja za muzejske kuće, izložbe, domaće i međunarodne kazališne predstave, te televizijske emisije. Osmislio je porgramsko i hardversko sučelje Radionina DIY sintesajzera pod nazivom Synthomir.
Web: http://hyperglitch.com/

Vrijeme radionice: 16-19h

Radionica je popunjena! Hvala na interesu!

Ciljana publika su ljudi svih dobi i profesija. Kotizacija je za članove Radione i nezaposlene (na burzi rada) besplatna; za sve ostale: 50 kuna.

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘Arduino sekvencer’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice