Radiona Repair Café: Vrući lem

Radiona Repair Café večer pod nazivom Vrući lem održava se u četvrtak, 30. lipnja 2022. od 19 sati na dalje. U ovoj sesiji popravljamo hrpe opreme koja nam se nakupila, poput primjerice optičarske retro opreme, radimo prvu fazu restauracije retro flipera i sve ostale prekrasne elektro krame koju smo dobili donacijom građana ili u nešto većem broju dovukli s Hrelicha. Naravno, slobodni ste donijeti i svoje uređaje na popravak.

Program Radiona Repair Café odvija se jednom mjesečno prema dogovoru između članova zajednice našeg laba te je otvorena za javnost za sve padobrance.

Dofurajte svoj pokvareni ventilator, kazić, probušeni luftić ili miksetu koja krči i bacite se u lagano ljetno popravljanje uz pomoć vrućeg lema tamo gdje je potrebno. Prostor nam je super rashlađen u vrućim danima, u slučaju da vas oblije znoj od straha popravljanja ili sl. Ako nemate ništa za popravljanje od elektronike, a rado bi nešto savladali, ne brinite, imamo hrpe elektronike koja zove volontere na uključivanje u popravljačke akcije.

Ako se još uvijek bojite elektronike i treba vam malo ohrabrivanja donesite sa sobom potrgani komad nakita, sluške ili komad tekstila koji bi prekrajali iz nečega u nešto (imamo i super šivaču mašinu), pa ćemo uz kavu/čaj/kekse/… popravljati i to te vas možda nagovoriti da se bacite u ‘našu’ struju na idućem Repair Café-u.

Napomena: Ovo nije večer servisiranja, već večer ohrabrivanja da otvorite svoj uređaj pred svima nama i iznesete svoj problem. Nakon toga krećemo u zajedničku dijagnostiku i kroz opušteno druženje, stvari ili popravljamo, ili dijelom popravimo ili u potpunosti rastavimo. Don’t Panic!
U svakom slučaju, program potiče znatiželju i istraživanje svijeta elektronike.

Prijavite se na sljedećoj poveznici do srijede, 29. lipnja 2022. točno u ponoć: https://forms.gle/FyZHP3vfY3f4ccv26

VAŽNO: Ako ste šmrkavi i mislite da vas lovi prehlada, sjetite se da Covid-19 još nije završio.