Radiona @ Ganz Nove Perforacije

Kao dio međunarodnog festivala Ganz Nove Perforacije, a u sklopu programa Invazivne ideje, Deborah Hustić iz Radione će govoriti o STEAM edukaciji u ponedjeljak, 1. srpnja u 18 sati u prostoru F-22 Nove akademske scene u Zagrebu.


Diskurzivni program Invazivne ideje transformacija je poznatog programa Perforacija pod nazivom Invazivna večera koji se temeljio na spajanju gastronomije, ekologije i razvoja publike, a sada se fokusira na razvoj programa koji nude ‘hranu za um’ i nastavak je umrežavanja Domina s drugim sektorima (obrazovnim, poduzetničkim, inovacijskim, aktivističkim) kako bi pomogli širenju invazivnih ideja koje širom primjenom mogu doprinijeti promjenama u društvu. Konkretno, radi se o prezentaciji koncepta STEAM obrazovanja, inovacijskih programa u ZICER-u, ideje prve etične banke u Hrvatskoj (ZEF) te mogućih drugačijih monetarnih politika kao i aktivističkog djelovanja Zelenog odreda na lokalnom i međunarodnom nivou. Naravno, iz osobne perspektive i kroz praktična iskustva govornika Vesne Grgić, Frane Šesnića, Gorana Jerasa i Deborah Hustić, .

Živimo u doba brzih tehnoloških promjena te uspješnih kao i neuspješnih izuma. Iz kojeg razloga u akronim STEM ubaciti slovo A i raditi u STEAM područjima? Naime, kreativnost nikada nije bila bitnija, a upravo je kulturna povijest znanosti dokazala da su mnogi znanstvenici do svojih najvažnijih otkrića dolazili u situacijama izvan svojih radnih laboratorija. Pitate se zašto su škole u Finskoj uspješne, Danci sretni, Estonci ludi za tehnologijom, a Nizozemci inovativni? Razlog je STEAM.

Detaljnije: https://thisisadominoproject.org/invazivne-ideje/