Radiona.org @ #Pogonizacija

Radiona.org sudjeluje u novom izdanju Pogonizacije radionicom Healthy Beats Orchestra pod vodstvom Deborah Hustić i Layle Munitić, te izložbom #Pogonizacija Playground by Radiona.org: DIY gaming u sklopu koje će svoje radove izlagati Igor Brkić, Mario Pavlić, Alenka Dmitrović & Goran Mahovlić, Radiona.org Gosti: David & Tihomir Zovko (e-radionica). Radionica će se održati u subotu, 26. rujna u dvorani Pogon Jedinstvo, dok je izložba na rasporedu 26. i 27. rujna na istoj lokaciji.

pogonizacijaopca

Healthy Beats Orchestra – radionica sviranja na voću i povrću / izrada igraćih konzola
Oduvijek maštate o orkestru gdje umjesto glazbenih instrumenata svirate elektronsku glazbu na voću, povrću, biljkama, plastelinu, elektronskom tekstilu, neobičnim tekućim materijalima i ludo dizajniranim objektima? Onda je ovo prava radionica za vas! Htjeli bi igrati igricu s joystickom kakav vama odgovara? Napravite svoje sučelje u najlucidnijim kombinacijama i dizajnu uz pomoć senzora na dodir i računala koristeći Arduino mikrokontrolere, Raspberry Pi mini računalo i MakeyMakey uređaj kao hardverske komponente.
Voditeljice: Deborah Hustić & Layla Munitić

#Pogonizacija Playground by Radiona.org: DIY gaming – izložba
Izlažu: Igor Brkić, Mario Pavlić, Alenka Dmitrović & Goran Mahovlić, Radiona.org Gosti: David & Tihomir Zovko (e-radionica)

Gaming Playground tematizira igraće naprave i računalne igre u kontekstu začudnih objekata koji svojom prenamjenom postaju novi objekti značenja. U konzumerističkom društvu koje upravo igraće – gaming naprave odbacuje velikom brzinom, kreatori izložbe stvaraju nova pravila igre, nove naprave i u cijeli proces participativno pozivaju svoju publiku da im se pridruži.

Dvodnevna #Pogonizacija pretvorit će Jedinstvo i Močvaru pretvoriti u pravi poligon za igru, hranjenje znatiželje i ostvarivanje želja! Oduvijek ste htjeli biti dio orkestra koji svira na povrću? Izraditi vlastitog zmaja koji će zbilja i poletjeti? Napraviti animirani film? Podsjetiti se ili pak prvi puta zaigrati video igrice na nekoj od legendarnih old school konzola? Postati DJ? Naučiti plesati? Izrađivati jedinstvene stickere i plakate? Pripremati finu vegetarijansku hranu? Sve od navedenog? Na #Pogonizaciji možda nećete postati ekspert iz zmajarenja ili animacije, ali sigurni smo da na ćete na našim radionicama otkriti osnove zabavnih i korisnih vještina. Pridružite nam se u Jedinstvu i Močvari u igri i praktičnoj nastavi!

Radionice su namijenjene raznim dobnim skupinama: djeci predškolske i osnovnoškolske dobi, srednjoškolcima i odraslima. Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, ali je prijava obavezna. Prijave s imenom i prezimenom te nazivom radionica na kojima želite sudjelovati šaljite na pogonizacija @upogoni.org do 25.09.2015.

(Izvor: www.upogoni.org)