Poziv na panel raspravu „Važnost povezivanja formalnog i neformalnog učenja u STEM-u”

Pozivamo vas na panel raspravu koju organiziramo s ciljem podizanja svijesti o važnosti povezivanja formalnog i neformalnog učenja u područjima STEM-a. Pridružite nam se 16. prosinca 2022. u 11 sati u Napretkovom kulturnom centru (Bogovićeva 1) u Zagrebu i doprinesite raspravi!

Zbog sve veće digitalizacije društva i svijeta rada, jača potražnja za stručnjacima u području STEM-a. No, poslodavci ističu nedostatak ljudi s tim vještinama. Stoga je potrebno povećati svijest o dostupnim karijerama povezanim sa STEM-om i promicati mogućnosti školovanja, ali i stjecanja dodatnih znanja i vještina sudjelovanjem na STEM tečajevima i radionicama. Važnu ulogu u provedbi programa u području popularizacije STEM-a mogu imati i organizacije civilnog društva.

Ovim skupom želimo istaknuti važnost neformalnih programa učenja kao poželjne dopune formalnom obrazovanju u području STEM-a.

Nakon kratkih uvodnih prezentacija, slijedi panel rasprava u kojoj
sudjeluju:
– Milan Bajić, Tehničko veleučilište u Zagrebu
– Frane Urem, Veleučilište u Šibeniku
– Deborah Hustić, Radiona
– Darko Jureković, regionalni voditelj Oracle Academy programa, Oracle Hrvatska.
Moderatorica rasprave je Lidija Pavić-Rogošić iz ODRAZ-a.

PRIJAVA
Sudjelovanje prijavite najkasnije do ponedjeljka 12. prosinca 2022. na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/sZUQodvg8UsxhkMG7

Detaljan program na poveznici: https://www.odraz.hr/novosti/odraz-ove-vijesti/vaznost-povezivanja-formalnog-i-neformalnog-ucenja-u-stem-u/