Jari Suominen: TANR sintisajzer

Radionica TANR sintisajzer finskog novomedijskog umjetnika i makera Jari Suominena održat će se 17. rujna s početkom u 12 sati u Radioninom labu na adresi Kruge 48/2. Radionica je dio rezidencijalnog programa međunarodnog projekta Kreativni muzej podržanog kroz Erasmus+.

unnamed

O radionici:
TANR je elektronička zvučnja kutija, preciznije sintisajzer koji je razvio finski medijski umjetnik i inovator Jari Suominen. TANR je digitalni instrument temeljen na dva različita principa. – prvi princip temelji se na dodiru kroz provodljivost kože koji će se koristiti kako bi se sintisajzer kontrolirao. Drugi princip temelji se na konceptu algoritamske buke koji se koristi u sintezi zvuka ovog glazbenog instrumenta. TANR se može izrađivati u različitim veličinama i oblicima. Za vrijeme radionice polaznici će izrađivati sintisajzer s ugrađenim zvučnikom potpuno iz početka koristeći PCB pločicu što radionicu čini ubrzanim kursom o minimalističkoj elektronici. Radionica će biti podijeljena istovremeno u dvije grupe: napredni i početnici.

tanr_1

O voditelju:
Jari Suominen (1979)  – medijski umjetnik, glazbenik i istraživač magistrirao nove medije na poznatom Aalto sveučilištu u Helsinkiju. Djeluje kao medijski umjetnik osmišljavajući i stvarajući instalacije, glazbene instrumente, elektronske uređaje i softver samo stalno i u partnerstvu s drugim umjetnicima i tehnolozima. Istražuje minimalističke teme, psihodeliju i naivnu zloupotrebu tehnologije u različitim kontekstima. Kao glazbenik aktivni je član elektroničke psych skupine Shogun Kunitoki, psihodeličnog dueta Jarsa, folk rock seksteta Kiila i umjetničkog kolektiva Anna Breu. U svom istraživačkom radu bavi se radom finskog pionirskog inovatora na području novih medija i dizajna Erkkije Kurenniemijem, točnije prvim originalnim finskim sintisajzerima. Živi i radi u gradu Turku u Finskoj.
Web: www.tasankokaiku.com/jarisuominen
www.annabreu.eu
www.exctr.net
https://www.facebook.com/dimiisreborn/

Vrijeme radionice: 17. rujna, 12-18h

Prijaviti se možete na e mail radiona.org@gmail.com. do 15. rujna točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 10

Ciljana publika su ljudi svih dobi i profesija. Kotizacija za članove Radione je besplatna; za sve ostale: 100 kuna.

 

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘TANR sintisajzer’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice

ENG

===================================================
About the workshop:
TANR-Workshop
TANR is an electronic noisebox synthesizer developed by Jari Suominen. It is an digital instrument that is based on two different principles. First is touch through skin conductivity whicht is used to control TANR. Second is the concept of algoritmic noise and it is exploited in the synthesis algorithms of TANR. TANR can be built in different sizes and shapes. In workshop a standalone version with in-built speaker will be built. The instrument is built from scratch without using PCBs etc. so workshop is also a crash course on minimal resource electronics. Some experience on soldering is required for participants.

Save

Save

Save

Save

Save

Save