Radionica Inside Out – Rastavi Sastavi

Radionica ‘Inside Out – Rastavi Sastavi’ pod vodstvom Deborah Hustić (Radiona.org) & Maše Milovac (Manufakturist) održat će se u sklopu programa Dana D koji ove godine djeluje pod temom Dizajn na rubu.

hustic_milovac

Kroz analizu jednog svakodnevnog (uporabnog) predmeta, na radionici će se promatrati koji su aspekti dizajna i tehnologije ključni da bi predmet postao proizvodom. Treba li svaki proizvod dizajniranu i sofisticiranu “masku”, ili je upravo ljepota tehnološke jednostavnosti odgovorna za svojevrsnu opsesiju dobrim proizvodom? Polaznici će tako svatko pojedinačno raditi na uređaju/tipu proizvoda kako bi kao rezultat dobili seriju proizvoda koji odražavaju karakter osobe koja se bavila njihovim makeoverom i prenamjenom prema svojoj mjeri i viziji. Zato krenimo u proces dekonstrukcije! Rastavimo taj naš svakodnevni (uporabni) predmet i napravimo na njemu svoj upgrade prema vlastitim potrebama. Skroji si uređaj po mjeri!

Na radionici će sudionici naučiti kako kvalitetno i kreativno rastaviti kućanske aparate (stari mikser, mlinac za kavu, fen, ventilator, električnu četkicu za zube, aparat za depilaciju, haubu za sušenje kose) koje će polaznici donijeti sa sobom. Nakon toga će rastavljene dijelove elektronike hakirati, lemiti i spajati u nove, koje će povezivati s LED diodama, malenim motorićima, baterijama i inim električnim komponentama sa svrhom stvaranja vlastitog kućanskog superAparata!

Voditeljice: Deborah Hustić (Radiona.org) & Maša Milovac (Manufakturist)

Broj polaznika: Sva mjesta su popunjena!

Vrijeme održavanja: od 30. 5. do 1. 6. u vremenu od 12 do 17 sati.

Prijave: do 26. svibnja na info@dan-d.info. U subjekt poruke upišite ‘Prijava_naziv radionice’, a u tekst poruke osnovne podatke o sebi: ime i prezime, broj mobitela, zanimanje.

Detaljnije o programu Dana D: http://2014.dan-d.info/