I’MM_ Media lab na Pedalafestu

I’MM_ Media lab sudjeluje na Pedalafestu koji se održava od 7. do 9. lipnja u Domu HDLU, u Zagrebu. Lab sudjeluje na izložbi s projektom Baltazar Bicikloscilator prema ideji i izvedbi Ivana Jovanovca uz podršku članova laba, te tehničkom asistencijom Brune Blažinča na Spoke POV radionici.

I’MM_Media Lab: BALTAZAR bicikloscilator
U postoru će biti postavljeni kotači bicikla pričvršćeni tako da ih se može okretati rukom. Okretanjem kotača aktivira se oscilator i nastaje zvuk iz određenog zvučnika svojstven jednostavnim modelima sintisajzera koji se mogu složiti u kućnoj radionici. Brzina i smjer okretanja utječu kakav će zvuk “izaći” na zvučnik. Više kotača omogućuje sudjelovanje više osoba što projekt čini vrlo interaktivnim.

Spoke POV radionica
Kako od kotača napraviti LED ekran polaznici će naučiti na ovoj radionici, u sklopu koje će dobiti i softver preko kojeg mogu uploadati slike koje će se prikazivati na kotaču vašeg bicikla kao i svu potrebnu opremu za izradu ekrana. Sami kotači na biciklu, nakon toga, izgledaju spektakularno! Radionicu vode Oskar Henkel iz Zuricha (www.verkauf@suppenundpedale.ch) i Louise Carpentier (Bike Kitchen, Ghent, Belgija).

Pedalafest prvi je hrvatski punokrvni biciklistički festival, koji se održava u Zagrebu od 7. do 9. lipnja, na Trgu žrtava fašizma bb, u Domu HDLU (karta). Radi se o kombinaciji konferencije i festivala, kojemu je cilj još više popularizirati bicikl kao transportno sredstvo.

Detaljnije: pedalafest.org