Hybrid Sound Festival #2

Hybrid Sound Festival održava se u svom drugom izdanju pod nazivom ‘Od elektroakustike, analogije, digitalije do glitcha‘ u Galeriji Miroslav Kraljević u Zagrebu u nedjelju, 15. siječnja s početkom u 19:30 sati. Program neće kasniti. Ulaz slobodan!

Sudjeluju: Josip Pino Ivančić, Dina Karadžić, Vedran Gligo, Ana Horvat, Layla Munitić, Micronia (Deborah Hustić), Igor BrkićDizajn: Boris Vidošević (c)

Hybrid Sound Festival u svom drugom izdanju nastavlja u svom stilu, potpuno nesputanim okupljanjem glazbenika, kompozitora, elektroničara, performera i medijskih umjetnika koji jednostavno žele uživati u procesu izvedbe svojih materijala pozivajući publiku kao i do sada na aktivnu participaciju.

Program festivala za novo izdanje kreiran je na jedan dan zbog boljeg vizibiliteta i željom za lakšim okupljanjem publike u ove hladne zimske dane. Festival je nastao u 2015. godini s isključivim ciljem eksperimentiranja i propitivanja samog formata festivala u zemlji koja doista obiluje festivalima, te kao mjesto gdje izvođači jednostavno žele uživati u prezentaciji svojih radova, opreme ili procesa rada pri tome ostavljajući uvijek više slobodnih kanala na mikseti za uključivanje publike.

Hybrid Sound Festival upravo je ono što mu i samo ime govori hibridni format festivala koji svoju inspiraciju nalazi u brojnim home-made audio materijalima (raw footage-ima) i bendovima nastalim u DIY kućnim studijima. Mnogo se puta u povijesti recentnije glazbe pokazalo da su upravo kućne snimke glazbenika bile intrigantne i puno eksperimentalnije od preproduciranih festivalskih i ozbiljnih izvedbi ‘za koju se traži karta više’ (fraza koju stvarno više ne volimo).

HSF također nije festival ‘za glazbene sladokusce’ da citiramo još jednu prežvakanu frazu, već događanje za jednostavno druženje ljudi strastvenih u svojem radu – od izrade elektroničkih glazbenih instrumenata, izvođenja impro glazbe, prezentiranja svojih novih ‘stvari’ do zajedničkog jamminga i plesnom njihanju tijela na različite tipove elektroničke i elektroakustičke glazbe. Slobodni ste i donijeti svoj instrument, te se uključiti u svirku!

Program:
19:30 h – Filmska uvertira u HSF (music by Ana Horvat)
Glitch vizualne igre i eksperimenti za vrijeme koncerata: Dina Karadžić, Vedran Gligo
20:00 – Yuri Landman Orchestra – Josip Pino Ivančić, Ana Horvat, Deborah Hustić, Layla Munitić – impro elektroakustički performans
20:30 Micronia  – koncert
21:00 Igor Brkić – koncert
Dizajn plakata: Boris Vidošević
Organizatori: Radiona.org & GMK