Dizajnerski eksperimenti od kuće

Serija kratkih radionica dizajna interakcija, umjetnosti i tehnologije, s naglaskom na učenje kroz rad s rukama i eksperimentiranje.

Radionica Dizajnerski eksperimenti od kuće pod vodstvom Damira Prizmića održava se u petak, 25. lipnja od 17 do 20 sati u Radioninom labu (Nova cesta 186, Knežija).

Svaki polaznik će u sklopu radionice izraditi tri objekta. U procesu nastajanja susrest će se s nekoliko naizgled nepovezanih tema s ciljem izlaganja različitim pristupima rješavanja problema. Uz pomoć setova prefabriciranih elemenata i materijala te alata dostupnih u svakom kućanstvu, polaznici će izraditi vlastite objekte: MOBIL – kinetičku skulpturu temeljenu na ravnoteži, LENTIKULARNU SLIKU – animiranu sliku temeljenu na optici i programiranju te LABIRINT – svjetlosni objekt temeljen na elementarnom strujom krugu.

Radionica je namijenjena polaznicima svih dobnih skupina i različitih predznanja. Pripremljene setovi materijala i dijelova, polaznici će dobiti na početku radionice. Vlastito računalo je dobrodošlo, dok će ostali alati biti dostupani u Radioni.

Radionicu je podržalo Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja. 

Foto: Maja Bosnić, Vizkultura (c)

O voditelju:

Damir Prizmić je freelance dizajner. Djeluje na širem spektru disciplina poput dizajna izložbi, interakcija, dizajna vizualnih komunikacija, produkata, koncepata i alata. Aktivan je i na području edukacije te na promicanju open-source i DIY kulture. Su-osnivač je i dopredsjednik Radione, udruge za razvoj DIY kulture temeljene na povezivanju umjetnosti, znanosti i tehnologije te član Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Prijava:

Prijavite se do četvrtka, 24. lipanja 2021. do kraja dana, preko prijavnice koje se nalazi na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/kdWTa46Vipu6e2po6

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj sudionika je ograničen na maksimalno 10.

Sva dodatna pitanja o radionici možete postaviti preko e-maila: edu.radiona.org@gmail.com