Augmented reality: Radionica proširene stvarnosti

Radiona.org poziva sve zainteresirane na radionicu proširene stvarnosti pod vodstvom razvojnih programera Zorane Ćurković i Marka Mijatovića u subotu, 27. svibnja 2017., od 15 do 18 sati, u Radioninom Labu na adresi Kruge 46/2 u Zagrebu.

Foto: divIT (c)

Kome je radionica namijenjena?

Svim entuzijastima koji ne moraju imati programerskog predznanja, a htjeli bi naučiti osnove stvaranja i funkcioniranja aplikacija koje proširuju stvarnost.

Što je zapravno proširena stvarnost?

Pojam proširene stvarnosti odnosi se na dio mješane stvarnosti koja u stvarno okruženje korisnika ubacuje virtualne elemente u svrhu zabave, edukacije, promocije ili pomoći pružajući nam novo iskustvo multimedije.

Koje programske alate ćemo koristiti?

Za izradu aplikacija koristit ćemo unity 3d pokretački sustav, vuforia programski alat za proširenu stvarnost te windows računala i android mobilne telefone.

Koji je cilj radionice?

Na kraju radionice će svaki polaznik imati funkcionalan marker koji se korištenjem aplikacije koje je on napravio nadogradi 3D modelom.

Od polaznika bismo očekivali da donesu svoja računala s Windows sustavom i telefone koji imaju Android platformu.

O VODITELJIMA RADIONICE PROŠIRENE STVARNOSTI

Zorana Ćurković
Razvojni programer u tvrtki divIT četiri godine, bavi se proširenom i virtualnom stvarnosti, animacijom likova u stvarnom vremenu i izradom igara te ostalog zabavnog i promotivnog softvera.

Marko Mijatović
Razvojni programer u tvrtki divIT tri godine, bavi se proširenom i virtualnom stvarnosti, proširenom virtualnosti, simulacijama dronova te izradom igara i zabavnog promotivnog softvera.

Datum održavanja: 27. svibnja 2017.
Vrijeme održavanja: od 15 do 18 sati
Razina znanja: početnici

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do 23. svibnja točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 15. Kotizacija iznosi 80 kuna.

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘Proširena stvarnost’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice

Save

Save

Save